Какво е 5-годишното правило за почистване

Какво е 5-годишното правило за почистване

Чували ли сте някога за 5-годишното правило за почистване? Това е методът, чрез който можете бързо да почистите дома си и да се насладите на добра организация на нещата в къщата. Можете да приложите тази техника във всяка стая, където искате да освободите възможно най-много място.

Какво е 5-годишното правило за почистване?

В много домове бъркотията се причинява от множеството вещи, които хората притежават, а не от лошата им организация. Що се отнася до чистотата, правилото за 5 години може да ви помогне да контролирате това поведение, тъй като то се отразява на състоянието на вашия дом.

С това правило ще превърнете дома си в организирано пространство

В основата си 5-годишното правило за чистота е много просто: ако не сте използвали предмет през последните пет години, най-вероятно никога няма да го направите. Този начин на мислене е много полезен за хора, които са склонни да трупат много неща.

Как да приложим техниката в ежедневието

5-годишното правило за чистота е от съществено значение, когато става въпрос за организиране на тавана или мазето, където с течение на времето безпорядъкът се отразява. В тези пространства обаче можете да се сблъскате с основателни причини, поради които не сте използвали определен продукт през последните пет години.

Може би не сте използвали продукт или устройство, защото не сте могли да го намерите. Спомен ли е? Колко е скъп? Колко трудно може да бъде получаването му? Тук може да узнаете повече за цени за извозване на отпадъци от адрес и етаж София. И да имате предвид следното:

Обикновено, когато в крайна сметка не използвате даден артикул пет години, вие го имате, защото сте го получили като подарък или сте го използвали за еднократна задача, като например училищен проект на дете.

Кои са нещата, от които трябва да се отървете?

От друга страна, уредите, празничната украса, настолните игри могат да заемат големи терени за съхранение. Ако не сте ги използвали през последните 5 години, това означава, че вероятно никога няма да го направите. В такива моменти е добре да се откажете от тях.

Като общо правило, ако не сте имали нужда, не сте използвали, носили или не сте се радвали на даден артикул през последните пет години, вземете решението, което е най-добро за вас в дългосрочен план и го зарежете. Такъв предмет може да не заема място в момента, но десет такива неща могат да ви объркат.

Какво правите с нещата, които не ви трябват?

Опитайте се да поставите нещата в перспектива, когато чистите. Изберете да държите нещата, от които наистина се нуждаете, близо до вас. Вземете подред всяка стая от дома си и я почистете основно, когато знаете, че имате време за това.

За да не изхвърляте ненужни домакински продукти, можете да ги дарите. Създайте пространство в една стая или ги организирайте всички и в края на процеса на почистване вземете нещата и ги дайте на тези, за които знаете, че имат нужда от тях. По този начин вие правите и добро дело, но и имате чист дом.

Източник: Chistachi.bg


Публикувана

в

от

Етикети: