Съвети по почистване на апартамент с мебели

Съвети по почистване на апартамент с мебели

Краят на ремонта е толкова приятен и вълнуващ момент, но трябва да се помисли и за цялостното почистване на апартамент с мебели! По правило се свързва с очакването за нов, по-комфортен и удобен живот.

Изпълненият дизайнерски проект, добре направените довършителни работи се нуждаят от последното докосване под формата на висококачествено почистване, след ремонта. Такова трябва да включва и почистване на апартамент с мебели.

Ето няколко съвета, какво да вземете предвид, когато планирате свое собствено почистване, след ремонт. Тук ще намерите и полезна връзка за това как да организирате всичко: https://hamalski.com/pochistvane-apartament-mebeli-izvozvane.

Почистване след ремонт: инструкции стъпка по стъпка

  1. Не надценявайте силите си (морални и физически) по отношение на почистването! Без значение, колко локално се извършва ремонтът (може би само в банята), той засяга състоянието на целия апартамент – прахът се появява буквално навсякъде. Такъв ще отнеме повече време, усилия и внимание, отколкото изглежда на пръв поглед.
  2. Планирайте строителите да изнесат големи и средни отпадъци след основния етап на работа: обемисти кутии, останки от ненужни строителни материали, фрагменти от керамика и др. – това ще улесни възприемането на целостта и завършеността на работата при неговото приемане и последващо почистване.
  3. Не бързайте да внасяте мебели веднага след ремонта, а също така премахвайте кориците от тях. В свободните стаи, без обзавеждане, ще се извършва по-добро и бързо почистване.
  4. Имайте предвид, че в повечето случаи естеството на замърсяването след ремонт е разнообразно. Това може да е петна от лепило, тиксо, боя, фугираща смес и др. Затова е необходим богат арсенал от почистващи продукти, с които ще трябва да се запасите! Да не говорим за баналните парцали, гъби, скрепери.
  5. Все пак няма универсален почистващ препарат за всички повърхности. Много е важно да използвате продуктите в строго съответствие с препоръките, за да не повредите нищо, например:

– естественото дърво не понася използването на алкални и киселинни почистващи препарати;

– за изкуствен и естествен камък, както и акрил, абразивните почистващи препарати не са подходящи;

– хромираните повърхности се страхуват от определени видове киселини: фосфорна, мравчена, солна, оцетна и перхлорна киселина.

  1. Измиването на прозорци (стъкла, рамки, первази) изисква специално внимание. Откъсването на стикери и филми е трудоемко, така че не отлагайте тази стъпка за дълго време, тъй като прането ще стане още по-трудно в бъдеще.
  2. Ако мебелите са били в апартамента по време на ремонта, те допълнително ще изискват химическо чистене, така че в бъдеще да не са източник на прах и миризми.
  3. Бъдете подготвени с факта, че премахването на миризмите ще отнеме време: проветрявайте стаята по-често, използвайте абсорбенти, запалени свещи (изгаряйте ацетонови пари във въздуха), цитрусови плодове.
  4. Прахът, дори след най-висококачествено почистване след ремонт, има тенденция да се утаява, върху повърхностите за още 3-4 седмици.

Ето, защо не пренебрегвайте редовната поддръжка или общото почистване.

Източник: hamalski.com


Публикувана

в

от

Етикети: