Почистване на мазе – съвети и трикове

Почистване на мазе – съвети и трикове

За съжаление с годините в сутеренните стаи се натрупват не само всякакви боклуци, но и всякаква мръсотия. Особено при преместване е важно да извършите професионално почистване на мазе. С такова ще може да използвате като място за съхранение на различни предмети или да съхранявате нетрайни храни от самото начало.

И така, на какво трябва да обърнете внимание, когато почиствате мазето след ремонт или преместване? Трябва ли да извършите всички свързани задачи сами или може да наемете опитни услуги за почиства на мазе? Къде са разходите за почистване на мазето? Ще стигнем до детайли по всички тези и други въпроси.

Съвет 1: Отървете се от боклука

Освободете мазето от целия ненужен баласт и безмилостно изчистете всички предмети, които вече няма да намерят място в мазето в бъдеще. Колкото по-внимателни сте, когато разчиствате, толкова по-лесно е да почистите мазето след това.

Съвет 2: Почистете от прах

След това във втората стъпка може да използвате кърпата за прах, за да отстраните грубата мръсотия от всички останали предмети като рафтове и места за съхранение.

Съвет 3: Почистете пода с прахосмукачка

Ако, от друга страна, подът е много мръсен, първо трябва да го изметете с груба метла и след това да го почистите със специална строителна прахосмукачка, която е по-малко чувствителна към камъни и други отпадъци.

Колкото повече отстранявате прах и друга мръсотия от мазето, толкова по-малко работа имате.

Съвет 4: Почистете стелажи и рафтове

Освен да съберете по-фин прах, който все още не е събран с кърпата за прах или вече се е утаил върху повърхностите от въздуха.

Интензивното почистване гарантира, че вашите рафтове са оптимално подготвени за по-късно съхранение. Осигурявате си, че е в ъглите няма да се крие повече прах.

Съвет 5: Изтъркайте или избършете пода

След цялостно почистване с четка може отново да избършете целия под с топла вода. По този начин може да абсорбирате излишната вода и да осигурите оптимална грижа за пода.

Ако останат петна или мръсотия, имате възможност да използвате и специален почистващ препарат от специализиран търговец. Това може да е такъв, който се прилага за по-дълъг период от време и след това се отстранява с топла вода.

Съвет 6: Премахнете влага и лоши миризми

Наред с това може да се наложи да се инсталират специални вентилатори. За да се премахне трайно влагата от мазето и по този начин да се премахнат неприятните миризми.

В зависимост от причината за миризмата, почистващи препарати с оцет или лимони също могат да осигурят неутрализиране на въздуха в мазето и изчезване на неприятните миризми.

Съвет 7: Почистване и организиране на мазето

В допълнение към рафтовете, кутиите и други системи за организиране също могат да ви помогнат да съхранявате по-малки предмети спретнато и подредено, без отново да избухне хаос в мазето. В този контекст етикетирането на отделни кутии или чекмеджета също може да бъде от полза.

Цялостното разчистване не само гарантира, че вашето мазе ще изглежда подредено, но също така ви позволява да намерите определени предмети отново по всяко време само с няколко движения.

Съвет 8 Оставете почистването на мазето на професионална фирма

Нашият екип от първокласни пазачи почиства мазета старателно и устойчиво и гарантира, че вашите сутеренни стаи ще заблестят в нов блясък. Както и че е готов да върне всички предмети, които трябва да намерят място там. В този контекст може би се чудите, какви разходи за почистване на мазе ще имате.

Те зависят от размера на мазето и колко е мръсно.

Заключение:

В smetishte.com може да получите пълна подкрепа и съдействие относно обема със задачи, свързани с почистване на мазета.

Потърсете персонална оферта за надеждно изпълнение и разполагайте със свободното си време.


Публикувана

в

от

Етикети: