Фирми за почистване на мазета и организация на мазето

Фирми за почистване на мазета и организация на мазето

Мазетата са отлични места за съхранение. Те могат да съберат огромно количество бъркотия с течение на времето. Организирането на вашето мазе е най-добрият начин да предотвратите натрупването на цялата бъркотия.

Планирайте да разчистите и реорганизирате мазето си, поне веднъж годишно. На адрес: https://www.sofia.bg.services/maze може да намерите много полезна информация и връзки за контакт.

Фирми за почистване на мазета и организация на мазето

Разчистването на боклука по време на работа (като хвърляне на стари, счупени украшения за дървета, докато прибирате празничната украса) ще направи този годишен проект много по-управляем.

Организирайте мазето си, за да държите всичко под контрол и намалете бъркотията. Ето какво трябва да направите:

Разредете нещата;

Намалете излишното;

Направете инвентаризация;

Опаковайте нещата и организирайте;

Изхвърлете.

Преминете, през мазето си, оборудвани с ръкавици и торба за боклук. Изхвърлете боклука и премахнете всичко останало, за да може да го сортирате.

Намалете обема боклук

Сортирайте нещата в три отделни купчини – за боклук, за запазване, за дарение. Дарете неща, от които вече не се нуждаете, като неподходящи зимни палта на вашите деца. Поддържането само на минимум ще означава, че имате по-малко за съхранение и организиране, което ще улесни работата ви. Разбира се, дръжте всичко сантиментално, ценно или особено полезно и намерете място за тях.

Направете инвентаризация

Извадете химикал и лист хартия и направете списък на всичко, което сте съхранявали в мазето си, от офис консумативи до резервни мебели. Независимо, дали учите визуално или не, този списък с инвентар ще ви помогне да следите нещата, които влизат и излизат от вашето мазе.

Когато отивате да реорганизирате мазето всяка година, може да извадите списъка си, за да видите, какво имате. Актуализирайте, според нуждите и имайте предвид, колко дълъг е списъкът.

Опаковайте нещата и ги организирайте

След като разчистите и изчистите елементите, от които вече не се нуждаете, ще останете с вашите задължителни предмети. Вместо да ги пъхате в кутии и да ги поставяте на рафтове за съхранение в непредсказуем ред, помислете за прилагане на проста система за организация.

Поставете по-малките предмети в кутии, етикетирайте кутията, така че да се вижда какво има вътре и съхранявайте тези предмети заедно. Всички сезонни декорации могат да бъдат поставени на един рафт, а екипировката за къмпинг – на друг. Колкото по-организирано е вашето мазе, толкова по-малко реорганизация ще трябва да правите в бъдеще. Годишната проверка на организацията на мазето , независимо дали трябва да реорганизирате напълно или не, ще поддържа вашето пространство под контрол.

Ако организацията не е вашата силна страна, помислете за наемане на професионални Фирми за почистване на мазета, който да ви помогне в процеса. Те ще разполагат с всички необходими инструменти, умения и знания, за да организират вашето мазе.


Публикувана

в

от

Етикети: