3 неща, на които да обърнете внимание при избора на мултимедия за кола

Изборът на радио за автомобилите, което често е наричано главно устройство, мултимедия е лесен въпрос. Лесно е и да се объркате от големия брой модели и да купите нещо съвсем различно от това, от което наистина се нуждаете.

Как да изберете мултимедия за кола с правилния набор от функции и да не плащате повече за нещо, което не планирате да използвате.

Обърнете внимание на размера

Стандартните размери на главното устройство са 1DIN и 2DIN. Размерите се различават само по височина и са еднакви по ширина: 1DIN – 180 × 50 mm, 2 DIN – 180 × 100 mm. Във всички автомобили, оборудвани с аудио подготовка – без стандартно аудио, но със съществуващо окабеляване – са предвидени седалки точно с този размер.

Понякога смяната на това устройство може да бъде не само първата стъпка към добре оборудвана и висококачествена аудио система, но като цяло единственият възможен начин за постигане на желания резултат. Невинаги е възможно правилно да свържете отделни усилватели и субуфер към главното устройство, а простата смяна на високоговорителя невинаги води до подобряване на качеството на звука. В някои стандартни системи, това може дори да доведе до отрицателен резултат. Следователно стартирането на надстройката са най-правилното решение.

Ако имате обикновено главно устройство с нестандартен размер и искате да го смените, може да използвате преходната рамка. Те се произвеждат от производители на автоаксесоари за конкретни марки и модели автомобили

Решете вида – аудио или мултимедия

Много хора бъркат тези два типа. Моделите за възпроизвеждане изключително на музика се считат за класически. Те обикновено са оборудвани с малък екран за символи.

Друг вид са мултимедийните системи с голям LCD сензорен екран. Такива модели имат много предимства по отношение на ергономията – те са просто по-удобни за управление. Те също така ви позволяват да свържете камера за задно виждане. Паркирането с такова устройство очевидно ще е по-удобно.

Не плащайте повече за дисково устройство

Ако носите колекция от CD-та или дори DVD-та в колата си по старомодния начин, разбира се, ще трябва да купите модел с дисково устройство. Но сега дисковете са почти напълно изчезнали, така че може да спестите пари и да изберете модел без устройство. Сред тях има и модели с намалена дълбочина на корпуса, така че ако имате „проблемен“ панел, който не пасва на главно устройство със стандартен размер на корпуса, по-добре е веднага да обърнете внимание на тях.

Всички модели мултимедия за кола, може да разгледате и на страниците на сайта: https://bgauto.eu.