Извозване на стари мебели София и избор на детско креватче

В живота на всеки се налага поне веднъж да прави ремонт, да се мести в друго жилище или да обзавежда детска стая. За третата група хора, днес ще дадем някои ценни съвети. Тук ще намерите полезна информация за извозване на стари мебели София, фирма, в която да поръчате подобен тип услуги, както и избор на детско креватче.

Детско креватче, придобиването му са важен момент в живота на младите родители. Какви са основните критерии за избор тук? Да погледнем от различните ъгли.

Как изглеждат нещата стъпка по стъпка вижте сега:

Първо, обърнете внимание на материала, от който е направено леглото. Може да бъде дърво, метал или няколко материала наведнъж. Най-полезното и най-сигурното легло е от дърво. Този материал „диша“, той е безопасен за крехкото здраве на бебето. Сега има много пластмасови заместители на дърво, които изглеждат като естествено дърво. Обърнете внимание на това детското легло да има най-много дървени части. Сега най-популярният материал е бук. Това дърво е най-издръжливо, поддава се добре на полиране. По-рядко използвани са: бреза, бор и елша.

Друг критерий за избор е дизайнът на леглото. Подреждането на легло от дървен материал и многослоен шперплат е най-оптималното. Детските мебели не трябва да имат остри ъгли, това важи и за леглата. Важно е, тялото на детето да диша по време на сън, така че дъното на креватчето не трябва да е твърдо. Идеалният вариант е летвено дъно. В противен случай ще се появи мухъл, защото креватчето едва ли ще остане сухо. Обърнете внимание на това, от какво е изработено креватчето. Нека да е масивно висококачествено дърво и да има матрак с естествено съдържание. Ако не, ще трябва отделно да си купите този артикул. Матракът трябва да пасва по размер на креватчето. За да ви служи дълго матракът, поставете го в плик.

При покупката на спално бельо естествените материали са за предпочитане. Те не предизвикват алергии и по тях не се натрупва прах.

Следващото нещо, на което трябва да обърнете внимание при избора на детско легло е неговата стабилност. Стабилността е способността да се фиксира креватчето. Люлеещите се легла са подходящи за новородени. С напредване на възрастта те се движат повече и могат да го преобърнат, така че люлеещата се конструкция трябва да бъде блокирана, ако е необходимо.

Според вида на навиване има два варианта за легла: люлеещи се столове и махало. При легло с махало леглото се движи успоредно на пода. Такъв люлеещ се механизъм прави мебелите по-скъпи и масивни.

Има няколко вида креватчета. Когато избирате един или друг модел се базирайте на възрастта на бебето и характеристиките на вашия начин на живот.

Бебешки креватчета за новородени се избират от няколко вида: люлки, люлеещи се легла, колички с подвижна кошница. Имайте предвид, че бебето спи много през първите години от живота си, често се събужда, за да яде. Ето, защо люлката е добър заместител на пълноценно креватче, през първите 6 месеца от живота на бебето. Лесно се мести и заема малко място. Люлката е на крачета, с електронна въртележка и др. От друга страна, недостатъкът на такова креватче е, че може да се използва не повече от шест месеца. Когато бебето се научи да се преобръща и сяда самостоятелно, то ще има нужда от кошара.

Плитко дървено легло с подвижни страни е подходящо за дете. Разстоянието между ламелите в решетката на кошарката трябва да е 5-6 см. Това е въпрос на безопасност за вашето дете. Уверете се, че креватчето има колела, за да се мести лесно из стаите.

Всички тези насоки може да са ви от полза при избора на детско легло. И не забравяйте, когато имате нужда от съдействие по изнасяне, изхвърляне и извозване на стари мебели София, търсете kostovi.bg.


Публикувана

в

от

Етикети: