Ето как да спестите пари за ремонт и почистване на жилище

Днес с любезното участие на izvozvane.com ще ви споделим някои лайфхакове, които ще ви помогнат в почистване на жилище и това да спестите от бюджета си при ремонт на малък апартамент от 22 кв. м.

Помещението трябва да е декорирано в модерен стил. Това може да направите и с жилище за отдаване под наем с възможност за бързо обновяване на интериора. За всички ремонти с груби и фини довършителни работи и мебели може да следвате идните препоръки:

  1. Само два сценария на осветление

Добре е да се има предвид, че ремонтът ще бъде по-скъп, в случай на голям брой лампи за осветление. Всичко това идва от увеличаването на работата по окабеляването, както и от броя на проводниците, контактите и ключовете. При бюджетен ремонт. Така от специализираните екипи препоръчват да се придържате към двата сценария на осветление: „работно основно осветление“ и „време за почивка / романтична вечеря“. За работника е достатъчно да инсталира вдлъбнати лампи с мощна светлина. Те са лесни за намиране в хипермаркетите.

За втори сценарий на осветление изберете красива дизайнерска висулка, подова лампа или свещник. Окачването ще украси зоната с кухненския остров или масата за хранене, подовата лампа ще допълни дневната с диван или фотьойл, а апликата в началото на леглото ще създаде допълнително осветление. Всички заедно ще създадат необходимия комфорт.

Лайфхак: скъпите дизайнерски лампи винаги могат да бъдат заменени с по-икономичен вариант на копия.

  1. Спестете с плочките

Когато избирате керамични плочки за баня, използвайте не повече от три вида материал. Производителите предлагат готови колекции за стени и подове, а закупуването на голям брой плочки на едно място значително ще помогне за спестяване на доставка.

Лайфхак: в банята и тоалетната може да използвате едни и същи плочки на пода и на акцентната стена зад банята или тоалетната. Подовата керамика обикновено е по-издръжлива, което ще е допълнителен плюс при употреба. И, за да добавите разнообразие, поставете плочките върху тези повърхности по различен начин. За да спестите пари, останалите стени могат просто да бъдат боядисани с миеща се боя или да се поставят с по-бюджетни плочки. Дори остатъците от тях, след това могат да се използват, върху престилката в кухнята.

  1. Правилно изчисляване на необходимия материал

Не забравяйте да проверите прогнозите за материални разходи и да изчислите сами. Лесно можете да разберете колко ролки тапети са ви необходими. Грубо казано колко боя или латекс. Обърнете внимание на това да не се презапасявате. Вземете по няколко бройки, пък винаги може да отскочите отново до магазина за нови бройки.

Лайфхак: винаги купувайте чисти материали сами или с дизайнер. Не вярвайте на този избор на строителите. Така ще бъдете сигурни в качеството и количеството на закупения материал и ще можете да договаряте отстъпка.

  1. Стандартни мебели

На етапа на обновяване вече планирайте закупуването на кухненски шкафове. Това ще помогне да се вземат предвид всички нюанси и да не се плаща прекалено за нестандартни размери на мебелите. Не забравяйте, че готовите мебели винаги са по-евтини от мебелите по поръчка. Планирайте си предварително фирма за почистване.

Лайфхак: Обърнете внимание на експонатите от изложбените зали. Те, понякога могат да се продават на добри отстъпки. Изброите най-големите и най-важните елементи. И не забравяйте да измерите мебелите с рулетка, преди да купите.


Публикувана

в

от

Етикети: