Почистване на таван и още 5 места около къщата

Почистване на таван и още 5 места около къщата, които не почиствате, а трябва

За микробите и праховите зайчета няма място, както у дома ви, така и около него, затова се нуждаете от почистване на тавани и още…

Факт е, че тези нежелани гости, обичат да се забиват на места, от които може да минавате ежедневно, но забравяте да почиствате редовно.

И така, на кои пет места трябва да обърнете внимание, ако искате да подобрите чистотата и качеството на въздуха в дома си и да намалите алергените, нека ви разкажем сега:

Топ 5 пренебрегвани места във вашия дом са:

Таванни вентилатори

Почти всяка труднодостъпна повърхност трябва да бъде хигиенизирана при почистване. По право, тези места са убежища за прах. Горната част на вентилатора на тавана не е изключение. Веднъж месечно не забравяйте да избършете праха и мръсотията, които се натрупват, върху остриетата, за да предотвратите натрупването на отпадъците, около къщата си.

Хладилникът

Ако сте прилежен чистник, има вероятност да почиствате сами външните врати на хладилника и вътрешните рафтове от време на време. Ако не го практикувате то време е да прекарате малко време в това, за да се отървете от микробите, които се размножават, когато храната се развали. За да почистите, напълнете кофа с вода, и изсипете половин чаша сода за хляб и няколко чаени лъжички естествен течен сапун. Използвайте кърпа от микрофибър, напоена с разтвора, за да избършете ъглите на вратите, чекмеджетата, рафтовете и дръжките на хладилника и фризера.

Первази и вентилационни отвори

Нека бъдем честни: кога за последен път изтрихте праха от тези места? Не е нужно да го правите често – веднъж месечно ще е достатъчно. Помнете, обаче тези места са склонни да събират прах и отломки, които влияят на качеството на въздуха в дома ви.

Пералното помещение

Редовното избърсване на горната част на пералнята и сушилнята и отстраняването на влагата на мъха ще ви помогне да запазите тази зона по-чиста. Не забравяйте да се отървете и от старите, празни бутилки от перилен препарат и всички непотребни опаковки и флакони!

Уреди/електроника

За много хора простото изтупване на трохите е най-голямото внимание, което този уред получава. Но върховете на всички уреди – печки, хладилници, микровълнови печки и тостерни фурни – събират прах, остатъци от храна и мазнини, които трябва да се избърсват поне веднъж месечно. Същото важи и за вашата електроника. Телевизорът в центъра на вашата всекидневна се нуждае от добро избърсване.

Професионален съвет за по-чиста къща и почистване на таван

Ако искате по-чиста къща, опитайте да отделите пет минути на ден за нея. Почистете праха от телевизора. Приберете съдовете. Малките неща се добавят и ако имате няколко минути свободни, защо да не ги насочите към това да направите дома си по-привлекателен (и да отхвърлите бърза работа от списъка със задачи)?

Ние осъзнаваме, че за повечето хора времето е ценно. След дълъг работен ден последното нещо, което вероятно искате да направите, е повече домакинска работа.

Звучи ли ви познато?

Ако е така, защо да не имате най-доброто от двата свята? Позволете на екипите да почистят къщата ви, поръчайте почистване на таван и във вашия дом ще царят от ред и чистота.