5 идеи за ремонт на мебели „направи си сам“

Старите мебели може вече да са ви скучни. Какво да направите, ако самите те са все още са добри и не сте готови да ги смените. Ако все пак искате да актуализирате интериора, можете ли да направите това със стари мебели?

Разбира се можете да. Мебелите обаче все още трябва да са леко модифицирани. Нека поговорим за това по-подробно и да разберем как да актуализираме старите мебели без допълнителни разходи със собствените си ръце.

Опции за актуализиране

И така, първият вариант е да промените цвета на старите мебели и да смените дръжките. Всъщност мнозина вероятно смятат, че е трудно и не могат да се справят сами с тази задача. В действителност обаче, това изобщо не е така.

Промяната на цвета на тапицерията на мека мебел е един от най-добрите варианти за тези, които искат коренно да променят интериора си. За да направите това, ще трябва да купите плат с желания цвят и текстура и да обшиете мебели. Можете да откриете уроци за тапицерия в интернет. Такива промени няма да ви отнемат много време и пари.

Третият вариант е да боядисвате отделни мебели. Например основи, крака и т.н. В този случай ще получите малки промени, но мебелите всъщност ще изглеждат по -добре.

Забележка! Много е важно да изберете правилния цвят за боядисване на частите. Последният трябва да върви добре с основния цвят на мебелите, в противен случай ще изглежда много зле.

Понякога, за да промените интериора е достатъчно да си купите нови аксесоари. Това може да бъде ново одеяло и възглавници за мека мебел. Такива на пръв поглед прости неща могат много добре да актуализират мебелите и интериора. Между другото, това е най-лесният начин за актуализиране на мебели и дизайн в апартамент, който не изисква много усилия и е много бюджетен.

Невъзможно е да не споменем самозалепващия се филм, с помощта на който лесно можете да съживите и старите мебели. Ако решите да актуализирате мебелите със самозалепващ се филм, тогава помислете предварително как ще изглежда новият нюанс на мебелите в цялостния интериор.

И така, говорихме по-подробно за меката мебел и обмислихме няколко опции, с които можете да я актуализирате. Заслужава да се отбележи, че всички опции, които бяха разгледани по-горе, са много прости и всеки може да се справи с тях. Освен това те са доста бюджетни. Ето защо, ако искате промени в интериора, тогава не бързайте да купувате нови мебели – може би ще е достатъчно само да актуализирате старите.

Ако всичко дадено като съвети по-горе не ви е допаднало особено, може да помислите за изхвърляне на стари мебели с chistachi.bg.


Публикувана

в

от

Етикети: