дървеница

Когато дървеницата се преселили във вашия дом

Съществуват много начини дървениците да бъдат пренесени в жилищата, в които живеем. Най-неприятното е, че този вид вредители се настаняват по местата, които са отредени за пълноценната ни почивка – спалня, хол, всекидневна. Те се заселват в матраци, под леглата и в меката мебел, а когато се отпуснем за покой и релакс, нападат.

Ето, как да постъпите, ако дървениците са се преселили от вашите съседи:

Време е да поговорите с тях

Необходимо е да информирате съседите си за съществуващия проблем. Ако, обаче хората са от обществото в неравностойно положение, разговорите могат да се окажат безсмислени. Трябва да се разбере, че третирането на единични апартаменти, когато по-голямата част от къщата е населена с дървеници, е неефективно.

В момент на смърт или изложени на опасност тези насекоми отделят специални вещества (феромони), които сигнализират на останалите паразити да избягат. Колонията, която се премести в друго жизнено пространство, определено ще се върне след няколко месеца. Следователно, за висококачествено унищожаване на дървеници, преследването им в цялата къща трябва да се извърши в рамките на 7-10 дни.

Препоръчително е за това да се свържете със специализирани организации, които използват ефективни методи и дават гаранция за своята работа. Например в „ПРЕВЕНТА ЕООД“.

Как да предотвратим разпространението на дървеници

Ако във вашия апартамент все още няма кръвосмучещи насекоми, но вероятността за появата им от съседите е висока, трябва да анализирате как те могат да стигнат до вашия дом. Могат да бъдат приложени няколко метода на защита. Те са: да смените мрежата във въздуховодите и вентилационните шахти на фина мрежа или да затворите дупките с тиксо, може да поставите сух инсектицид в нишата; Може да затворете най-малките пролуки и процепи в стените с уплътнител или полиуретанова пяна; Добра идея е и да третирате балкона и входните врати със специална тебешир срещу дървеници; За да предотвратите появата им през прозорците, трябва да затворите пукнатините в рамките. За съжаление, понякога тези мерки може да не работят. Тогава на помощ идват специалистите, които професионално предотвратят размножаването на насекоми. Те използват дълго действащи агенти при пръскане на дървеници, които осигуряват надеждна защита.

Какво да направите, ако съседите откажат да пръскат срещу дървеници

Ако в къщата има все повече дървеници, по вина на съседите и те отказват да се борят с тях, може да подадете жалба до по-висши органи. За съжаление е трудно да се привлекат такива хора до правосъдие на законодателно ниво. Като собственици, те имат право да правят каквото сметнат за добре в апартамента си.

Независимо от това, ако поведението им пречи на останалите наематели на жилищната сграда, трябва да се опитате да го поправите.

Какво още трябва да знаете:

Редовното третиране срещу дървеници и системните професионални мерки ще помогнат да се справите с вредителите.

Решите проблема ефективно и за кратко време. Повече информация и за всички въпроси се обадете на телефона за контакт.

Подробности на адрес: www.preventa.bg.