хлебарките в апартамента

Къде са хлебарките в апартамента

Знаете ли, къде са хлебарките в апартамента? Откъде са се появили и защо са точно в нашия апартамент. На тези и на други въпроси сега за вас сме подготвили интересна тема. Материалите за нея са заимствани от сайта: preventa.bg.

Не всеки знае откъде идват хлебарките в апартамента. Затова тези вредители, които предават инфекции използват различни методи. Те проникват в жилища, идвайки от съседи, използвайки улея за оттичане на водата, кофата за боклук и различни други начини.

Мнозина не разбират как са се появили хлебарките, въпреки, че постоянно чистят у дома. Чистотата, обаче не е критерии за това. Основното, което ги привлича е водата.

Има много начини за проникване на хлебарки в апартамента

Ето и някои от тях:

  • Пропълзявайки от съседите по отточната тръба или улука;
  • Останали са по нещата, след преместване от стар апартамент или са пренесено от гости, чрез дрехите им;
  • Може да са скрити в домакинските уреди, закупени в магазин или на пазара втора ръка;
  • Може да са се настанили в дома ни, пренесени, чрез багаж донесен от командировка или пътуване;
  • Може дори да идват с колет, получен по пощата;
  • Може да попаднат и в чанта, след покупки на продуктите.

хлебарките в апартамента

Разберете откъде идват хлебарките в къщи и апартаменти. Паразитите могат да влязат в чисти жилища по всеки от тези начини. Никой не е защитен от тях. Те се крият на балкона, кухнята и дори спалнята. Хлебарките също живеят в банята. Тя е едно от любимите им места.

Уреждайки се, паразитите бързо се размножават, развиват, разпространяват в съседните стаи. Една женска е способна да произведе голяма колония от насекоми. Когато това стане, не е лесно да се отървете от тях, тъй като хлебарките са много упорити и плодородни.

Ето и основните причини за това, откъде са дошли хлебарките в апартамента.

Хлебарки в апартамента от съседите

Най-често срещаните са кафявите хлебарки. Те прониквайки от съседите отгоре. Притежават умения и се справят с всякакви антисанитарни условия. Тези техни природни особености им позволяват да оцелеят в продължение на милиони години, търсейки надеждно убежище. Те пълзят през пукнатините на тавана, в стените или в пода, през гнезда, процепи и пукнатини.

Хлебарки в апартамента по улука

Там, където има отпадъци, има храна за малките вредители. От удобното и влажно място те няма да се преместят или да избягат от апартамента. Това е възможно, ако са се размножили твърде много. Тогава, дори може да са принудени да търсят нови райони на пребиваване.

Първият от колонията се приема за разузнавач на хлебарките и отива да види помещенията. Ако разбере, че мястото за живеене е нормално, тогава скоро десетки индивиди се пренасят в новата територия.

При движение

Хората, които често се местят в нови сгради, не разбират откъде идват хлебарките в апартамента. Всичко е просто. Те попадат като яйца на паразити с неща, взети от старото място на пребиваване. Също така, възрастните могат да се катерят в шкафове, да се скрият в гънките на мека мебел, различни кутии и предмети от домакинството.

Дори ако пътят до друго място на пребиваване отнема много време, хлебарките могат да го преживеят. По пътя натам, могат да изядат нещо неядливо.

хлебарките в апартамента

Хлебарки по нещата

Гостите могат да пренесат паразитите по дрехите и обувките си. Те не правят това нарочно. Насекомите просто се качват в торбите им, търсейки храна. След това хлебарките случайно се озовават в апартамента на някой друг и се развъждат.

Основната им задача е да излязат незабелязано. Правят го през нощта, имат отлично зрение по природа.

Хлебарки в техниката

Понякога хората не разбират откъде идват хлебарките в апартамента и защо се появяват, ако не са били там преди. С купувано на употребявано оборудване е добре да знаете, че насекомите може да са снесли яйцата си от по-рано. Никой не може да каже какво ги привлича към електронните устройства и откъде идват хлебарките. Факт е, че обичат да живеят в оборудване като:

телевизори

кафе машини;

глинени съдове – саксии;

компютри и друго оборудване;

тостери;

микровълни и други.

Донесени от пътуване

Често е трудно да се определи откъде идват хлебарките в апартамента на 4-ти етаж, ако със сигурност се знае, че съседи там няма. Факт е, че те могат да бъдат донесени от командировка или пътуване. Женската снася яйца в куфар, а така ги настаняваме и в дома си с прибирането от почивката или командировката.

Пощенски пратки и колети

Днес много хора си пазаруват какво ли не по Интернет. Доставката става по поща или куриерски фирми. Именно по този начин паразити, които са били по складове сега попадат на самите пакети и биват пренасяни с тях.

Заедно с покупката

Всеки може да внесе домашните вредители, след пазаруване в магазин или в частен павилион от пазара. Хлебарките лесно си проправят път в чанти или торби. След като изчакат тъмното време на деня се заселват в стаята. Естествено, никой няма да контролира ръчния багаж, с хранителни стоки и всеки ден, така дребните вредители се настаняват в дома.

Защо хлебарки се появяват отново

Хлебарките са много упорити същества. Те са в състояние да развият имунитет към всяка отрова. Обикновено, когато насекомото лежи с краката наопаки след отравяне, трябва да се изхвърли. Това, разбира се не трябва да става в кошчето. Там ще го надушат неговите събратя и ще се предупредят един друг. Паразитът трябва да бъде хвърлен в тоалетната в тоалетната, в противен случай ще се събуди и отново ще създаде потомство. Хлебарките могат да живеят в апартамент от 2-ри етаж до 10. За тях няма ограничения.

Какво да направите, ако хлебарки вече са се настанили

Ако червените или черните паразити са се заселили в жилището ви, трябва да се вземат спешни мерки, относно премахването им. Днес в специализираните магазини има много инструменти за това: капани, спрейове, спринцовки с химическа смес. Необходимо е само внимателно да прочетете инструкциите. По-надежден начин за избавяне от вредните насекоми е като се свържете със специализираните служби. Такава може да намерите на адрес: http://www.preventa.bg, където да поръчате дезинфекция срещу хлебарки в апартамента.

Може да се отървете от хлебарките в апартамента възможно най-скоро. В противен случай те ще донесат много неприятности. Една от най-големите е факта, че са преносители на различни инфекции.