6 съвета, за да поддържате градината чиста

Съществуват множество начини да се справите по-лесно с поддържане чистотата и реда в градината и на двора. За да улесним процеса ви в това, предлагаме ви да научите тези 6 съвета, за да поддържате градината си чиста. Вижте и за цените за почистване и извозване са много приемливи:

  1. Правилно поливайте растенията

Това може да изглежда странно, но ако поливате растенията си по грешен начин, това може да доведе до образуване на мухъл и може да направи основите, корени и стебла слаби, а така градината ви да изглежда мръсна. Уверете се, че не поливате листата или главите на растенията, по-скоро трябва да поливате почвата и корените на растенията. Този трик не само ще накара растенията ви да растат весело, но ще запази градината ви без плесени, бактерии и гадни неща.

  1. Купувайте внимателно нови растения

Ако сте нов в света на градинарството, тогава може да не е парче торта, за да си купите нови растения. Първо трябва да направите своите изследвания и да се уверите, че правите разлика между стари и нови растения. Опитайте се да избягвате да купувате растения, които не изглеждат здрави или чиито листа имат странни белокафяви петна по тях. Тези петна са врата към различни болести по растенията и градините и могат да бъдат вредни за живота на растението. Уверете се, че растението, което купувате, има здрава почва и няма следа от вредители от червеи в почвата или по листата и клоните.

  1. Дръжте под окото земята

Нищо не е по-неудобно от градината без надзор. Уверете се, че берете падналите листа, клонки и пръчици от двора си. Това веднага прави вашата градина да изглежда по-чиста. Мъртвите листа и счупените клонки правят градината да изглежда мръсна и не толкова свежа.

  1. Облечете своята градина

Това е чудесен съвет, който може да направи вашата градина красива. Ако искате по-селски вид на вашата градина, тогава трябва да отидете на дървени пейки и маса. Изглежда много привлекателно и забавлява гостите. Освен това добавянето каменни конструкции и камъчета за повече стил на своята градина. Направете някои големи промени, като например изграждането на мост, добавянето на фонтан с вода или създаден от човека водопад, който може да изглежда много красиво във вашата градина. Единственият недостатък на тези неща е, че трябва да ги поддържате своевременно, за да не се изцапат или да загубят красотата си.

  1. Няма повече плевели

Нищо не изглежда по-лошо от онези гигантски, бодливи плевели, изникващи от земята между тревата. Плевелите са не само непривлекателни, но всъщност могат да повредят и почвата. Това ще накара растенията ви да умират извънредно. Уверете се, че сте изтръгнали старателно плевелите от земята. Планирайте отстраняване на всички боклуци, за да извадите всички боклуци от градината си, ако е необходимо.

  1. Здрава почва

Вашата градина ще изглежда по-красива само ако я подхранвате с подходящия оборски тор. Уверете се, че почвата ви винаги е оплодена, за да може растенията да растат върху нея. Здравата почва прави вашите растения по-зелени и като цяло е полезно за здравето на градината. Уверете се, че използвате естествен органичен тор за почва.

Също така имайте предвид, че ако отпадъците ви в двора са твърде много за почистване или изхвърляне, време е да използвате услугата за премахване на боклуци от чистачи.com за това. Вие избирате всяка услуга за премахване на боклуци чистачи.com, се занимават и с дворовете отпадъци.


Публикувана

в

от

Етикети: