Как да почистите изкуствена трева

Едно от многото предимства на изкуствената трева е, че не е нужно толкова много работа, за да може изглежда добре. Не е нужно да прекарвате летните си дни, влачейки косачка на горещо слънце, само за да намерите нуждите на тревата отново няколко седмици по-късно.

Вижте тук за почистване на дворни места цени.

Ако се чудите как да почистите изкуствената трева, тогава продължете да четете, тъй като ще разгледаме някои от най-важните аспекти на грижата за изкуствената трева.

Как да почистите изкуствена трева – седмична поддръжка

Изкуствената трева е с ниска поддръжка, но все пак трябва да работите, за да изглежда максимално свежа. Ако напръскате с вода веднъж седмично, ще се отървете от всякакви мръсотии и отломки, натрупани, върху нея. Не се притеснявайте да го изсушите, тъй като фалшивата трева е с перфорирана подложка. Това означава, че водата минава през нея и се оттича в почвата отдолу.

През зимата не трябва да използвате маркуча. Дъждът ще се погрижи за замърсяванията и ще измие.

Месечна поддръжка на изкуствена трева

Докато използвате маркуч ще се отървете от най-горния слой мръсотия, месечно може да искате да дадете на изкуствената си морава по-щателно почистване. Използвайте твърда четка, за да преминете през цялата тревна площ; по този начин мръсотията, която е залепена дълбоко във влакната ще освежи тревата. Внимавайте да не използвате четка със стоманени четинки, тъй като това може да повреди остриетата на тревата и дори да ги счупи.

Използването на твърда четка, върху вашата фалшива морава не само помага за изхвърляне на земята и мръсотия, но също така е важна стъпка за гарантиране, че вашите треви ще останат в изправено положение. Ако човек или домашен любимец лежи на тревата за продължителен период от време, това в крайна сметка може да изравнява остриетата. Използването на твърда четка на редовни интервали ще предотврати това и ще държи тревата в правилно положение.

След като преминете през цялата тревна площ с четката, може да я измиете отново с маркуча. Като алтернатива можете да използвате градински вакуум, за да го изсмучете, или да издухате листа, за да го издухате на купчина.

През летните месеци може да откриете, че трябва да правите това по-често, тъй като хората и животните са склонни да използват градината повече през лятото. Ако забележите някакви плоски петна от трева, вземете твърдата четка срещу зърното на тревата, за да насърчите остриетата да стоят правилно.

Отървете се от листата и други отпадъци

Една от най-важните точки, която трябва да направите в грижата за изкуствена трева, е да премахнете всички паднали листа, особено през есента. Падналите листа ще започнат да се разлагат след известно време, което ще затрудни почистването им. Те също могат да засегнат влакната на тревата и да започнат да ги увреждат.

Падналите листа могат да представляват опасност за здравето, когато станат мокри, и колкото по-дълго лежат на тревата, толкова по-голям е шансът да нараснат плесен или мъх. Изкуствената трева е по-хлъзгава от истинската трева, а мокрите листа ще засилят този проблем.

Най-добрият начин да се отървете от падналите листа е да използвате градински вакуум или вентилатор за листа. Ако използвате вентилатор за листа, най-добре е да направите това, когато листата са влажни, но не и мокри. Най-добре е също да духате листа, когато условията не са ветровити, тъй като това ще намали шанса купчините листа да бъдат издухани по цялата чиста трева.

Ако решите да използвате прахосмукачка, най-добре е да го направите, когато листата са сухи. Това означава, че тежат по-малко и няма да е необходимо да толкова често.

Източник: hamalski.com.


Публикувана

в

от

Етикети: