Как ефективно да организирате работното си пространство

Работно пространство е мястото, където много хора прекарват по-голямата част от деня. Често може да чуете оплаквания за това, колко им е трудно да се справят със задачите и колко време и нерви са необходими, за да търсят нещо на масата или в чекмеджетата. Може да чуете стандартните отговори на това: умората е, трябва да отидете на почивка, да променим ситуацията, да работим и т.н. Но това ли е само?

В крайна сметка тези хора, правят това, което обичат и пак се оплакват от това. И причината може да лежи буквално на повърхността. Само ние, хората, сме склонни да копаем дълбоко, но пренебрегваме очевидното.

За Почистване на дворове в София и окръга, посетете връзката.

На работното място

Досадата може да бъде причинена от банална каша или неудобна организация на работния плот. Ако подозирате, че това е проблемът, опитайте да го изградите отново. Ще видите колко по-удобно и приятно ще бъде да дойдете на работното място. В какви посоки си струва да преминете, за да реорганизирате вашата зона?

  1. Минимализъм на работния плот

В горещината на работния процес поддържането на перфектна и стабилна подредба на бюрото може да бъде доста проблематично. Освен това някои хора имат навика да събират документи, които вече не са от значение, вярвайки, че по-късно могат да бъдат полезни. Ето защо, ако ви е трудно да намерите правилното нещо на собствения си десктоп, най-вероятно е време да подредите развалините и да освободите място от ненужни хартии. Голям брой артикули за канцеларски материали, различни рекламни листовки, опаковки от закуски и чаени партита. Това не трябва да се прави много често. Отделете 10-15 минути в края на работната седмица, за да възстановите реда и ще въздъхнете с облекчение, когато се върнете на работа в понеделник.

  1. Подредете хартиените документи

Компютъризацията на офисната работа все още не е станала абсолютна. Затова разпечатките на документи, често причиняват претрупване на работния плот на служителите. За да предотвратите това, може да стартирате няколко удобни проекти. В единият ще поставите документи, които вече не са от значение, а в другият – нови, с които ще трябва да работите. И също така си струва да направите преки пътища на папки, ако има много документи. Те ще ви помогнат бързо да се ориентирате и да намерите това, което ви е необходимо при поискване.

  1. Уютно работно място

Този съвет ще бъде подходящ за тези служители, които нямат собствен офис. Уви, работната зона в този случай може да не е много удобна, например, ако е разположена на вратата или с гръб към вратата. А също и в случай, че много хора работят в един офис и има много шум. Вашата сила е да променим позицията на масата, за да създадете, повече частно пространство или леко да се оградим с помощта на саксийни растения, които се срещат в повечето офиси. Ако шумът ви притеснява, има смисъл да помислите за закупуване на слушалки със звукоизолация. Може да подредите сладки малки неща или цветя във ваза в работната си зона, за да направите мястото уютно и да подобрите настроението.

  1. Адекватно осветление

Дневната слънчева светлина влияе положително на общото ни състояние и представяне. Чудесно е, ако офисът ви има големи прозорци. Но това невинаги се случва. Понякога, за да спестите пари, офис пространството може да се организира дори в стая, където изобщо няма прозорци. В този случай е изключително важно да се погрижите за добро осветление под формата на настолна лампа. Поток от светлина трябва да тръгне отляво за хора с десни ръце, а отдясно за хора с лява ръка. Тя трябва да е достатъчно ярка, но не твърде досадна. В противен случай и в двата случая причинява бърза умора на очите, сънливост и намалена работна производителност.

Източник: www.али.com.


Публикувана

в

от

Етикети: