Тайните съюзници за алергията: акари

Тайните съюзници за алергията: акари

Какво знаете за праха, който се натрупва във вашия апартамент?

Първо, откъде идва прахът? Второ, може ли да представлява сериозна опасност за здравето? И накрая, трето, защо е необходимо всяка седмица да почиствате апартамента и как да го направите правилно?

В света има неща, които може да са много приятни, но определено трябва да знаете за тях. И, повярвайте ни, това, което ще прочетете сега, може коренно да промени отношението ви към такъв познат процес като почистването.

Статията ни е предоставена с любезното съдействие на Кърти чисти извозва Пловдив, демонтаж и рязане.

Домакинският прах съдържа малки частици от текстил, ексфолирани кожни люспи, трохи от храни, косми, козина от животни, растителен прашец и много други. Стъпвайки на пода, от килими и тапицерии на мека мебел, литват милиони микрочастици. Тези микроскопични телца, бързо се превръщат в благоприятна среда за дейността на праховите акари.

Как да се справим с това?

Спалня

Като начало, буквално „разклатете“ и внимателно обработете леглото: вакуумирайте добре матрака, измийте покривалото, възглавниците и одеялата. Те от своя страна трябва да бъдат направени от хипоалергенни материали; проверете всички усамотени места, където може да се натрупа прах – гънки, ъгли, крепежни елементи. Праховите акари се хранят главно с ексфолиращи частици от човешкия епидермис, които между другото се натрупват до 28 грама на месец. Следователно най-голям брой акари живее в нашите легла.

За щастие самият прахов акар не е опасен. Но в процеса на храносмилането той отделя ензими, които са алергени, пренасяни от акарите. Те причиняват алергии при хора, предразположени към това, провокират пристъпи на кашлица, хрема, сълзене и дори развитие на астма.

За почистване на жилище тип клошарско последвайте линка, който води в официалната страница на сайта.

 

 


Публикувана

в

от

Етикети: