От какво се изработват мебелите

За да се избере качествен кухненски комплект, е полезно да се знае какви материали се използват при производството на мебели. В крайна сметка тези характеристики и цена зависят от това.

Най-често мебелите се изработват от масивна дървесина. Дървото е на първо място топъл екологичен материал със собствена енергия. Изключва отделянето на всякакви вредни вещества.

Съществува и теория, че дървесината има благоприятен ефект върху човешкото здраве: подобрява метаболизма и състоянието на вътрешния комфорт. За производството на мебели от дърво се използват най-малко петдесет години – по това време, поради родовите пръстени, в дървесината се появява красив текстурен модел. Масивът запазва естетическия си вид за дълго време, но изисква правилна грижа. По-специално трябва да предпазите такива мебели от излишна влага. При производството на мебели от масивна дървесина, като правило, се използват твърда и иглолистна дървесина.

Ето сега ако се нуждаете от някой, който по извозване на стари мебели в София област, винаги може да разчитате на чистота.com.

В мебелната промишленост много често се използват и МДФ материали. Това също е дърво, но рециклирано, тоест имаме работа с пресовани дървени стърготини или дори такива на прах. В този случай се използват специални състави като свързващ елемент, възможно най-близък до естествените материали. МДФ е надеждна основа за създаване на красиви мебели. Предимството им е преди всичко в достъпната цена.

Особено популярна при производителите на мебели по целия свят са мебелите от ПДЧ. 80% от мебелите за шкафове са направени от него. Производителите обичат ПДЧ заради неговата пластичност. Материалът позволява да изрежете най-необичайните форми от него. В допълнение, той има конкурентни характеристики за качество. Той е традиционното дърво, което не обича влагата. Недостатъците на плочите от дървесни частици могат да включват и изкуствени съединения, а именно лепило. Колкото по-високо е качеството, толкова по-малко вредни вещества лепило съдържа.

Постформирането също става популярно сред производителите. То представлява материал, който съдържа ПДЧ, ламинирано с пластмаса. Отличава се със своята здравина, практичност, издръжливост и външен вид. Постформирането се оценява заради неговата водоустойчивост. Мебелите, изработени от този материал, са евтини и непретенциозни в поддръжката.

Можете да намерите богат избор на кухни за всеки вкус и бюджет. Кухненските комплекти се отличават с качество, стил, ергономичност и разнообразие от модели, които се вписват в стаи, декорирани в различни стилове: от класически до модерни тенденции. Повече за това да освободите терените в дома от стари мебели, разберете на: чистота.com.


Публикувана

в

от

Етикети: