Как да изберем правилния цвят за кухнята – насоки от чистота.com

Учените отдавна са доказали, че цветът пряко засяга човешките емоции. Много, , не подозират колко силен е цветът на мебелите. Междувременно цветовете на кухнята влияят на нашето настроение, енергия, сън и … апетита сутрин. В този смисъл цветът до известна степен е истински афродизиак. Няма значение дали има малка кухня или голяма – зона, тук няма абсолютно никаква стойност.

Нека научим как повлияват цветовете на настроенията ни. Статията е предоставена с любезното съдействие на чистота.com. Тях може да търсите и за проектиране, в случаи, че трябва да планирате и разчистване на помещенията.

Топли нюанси

Топли цветове включват жълто, оранжево, червено и техните различни нюанси. Това са цветове, които увеличават нашата енергия и тон и определят темпото за целия ден. Всички видове топли цветове ускоряват работата на мозъка и имат положителен ефект върху психо-емоционалното състояние. Особено препоръчително е кухнята да се украси по този начин за хора, които имат малки деца с лош апетит. Тези цветове са в състояние да повишат апетита на всеки, дори и на най-капризния потребител. Единственото „но“ при използването на топли цветове – не прекалявайте с насищането: твърде ярките цветове могат да причинят агресия и превъзбуда.

Хладните цветове

Виолетови, сини, синьо-зелени – свежи цветове мотивират да работят. Те са идеални за домакините, които се опитват да прекарат възможно най-малко време в собствената си кухня. Нюанси на синьото потискат апетита, това е страхотна новина за момичетата на диета, но не много добра за майките на бебета, които са трудни за хранене. Чрез комбиниране на хладни цветове с нюанси на сиво или бяло, може да постигнете визуален ефект на минимализма; дизайнерите често използват това при проектирането на модерни мебели.

Научете за цени за почистване на тавани.

Бяло или черно?

В продължение на темата за минимализма, бялото и черното, често са основните в стила на минимализма. Това са универсални цветове, които изглеждат чудесно в кухнята, независимо от стила. Бели, черни и сиви нюанси позволяват да постигнете ефекта на елегантност и изтънченост. Кухнята в такива тонове изглежда естетично и изглежда по-просторна.

Избирайки определен нюанс на кухнята, трябва да имате предвид цвета на стените и да си представите как ще се комбинират всички. В кухнята с топли нюанси на стените и основният интериор ще изглеждат добре със „студени“ декоративни елементи, които благоприятно подчертават цялостния стил. Като цяло в кухнята трябва да има цвят, който отговаря на всички изисквания на „цветовата психология“, а сред продуктите на пазара ще може да изберете кухнята по ваш вкус и цвят.


Публикувана

в

от

Етикети: