Преместване на офис

Преместване на офис – съвети

Преместването на офиса е труден и дълъг процес. Това може да доведе до спиране на дейността на компанията за няколко дни. Ако правилно организирате опаковането, товаренето и разтоварването на цялата документация, офис техника и мебели, тогава елиминирате всяка възможност за трудности и движението ефективно и ефикасно.

Планиранe на преместване

Започнете предварително да планирате хода си. Това ще е още по-лесно с наемане на екип от чистачи.com.

Най-доброто време за преместване в офиса е вечер или през почивните дни. След като зададете датата, уведомете клиентите, партньорите и служителите за това писмено. Оценете вътрешните ресурси на компанията и се опитайте да идентифицирате отговорните за този ход.

Няколко дни преди преместването планирайте подреждането на мебелите и поставянето на работни места в новия офис. Съгласувайте с колегите. Погрижете се за опаковъчните материали. Ако служителите направят опаковката, тогава трябва да закупите картонени кутии, широка скоч лента, филм въздушен мехур и хартия за опаковане.

В навечерието на преместването изключете цялото офис оборудване от компютъра и електрическите мрежи. Ако все още имате оригиналното опаковъчно оборудване, използвайте го по време на преместването.

Опаковка и транспорт

Във всеки отдел трябва да зададете отговорна опаковка. Това ще помогне да се избегнат много непредвидени ситуации. Разглобяването на мебели е по-добре да се възложи на товарачите. И с опаковане на неща и офис оборудване може да се справят самите служители на компанията. Уверете се, че го правят в строго съответствие с препоръките в инструкциите.

Когато опаковате, подредете всички неща. Сгъваеми мебели, ненужна документация и изхвърляне на дефектно оборудване. Ако имате кола, важни документи, пари, архиви или ценности във вашия автопарк, транспортирайте ги сами. Транспортирането на големи сейфове и тежко оборудване може да изисква оборудване. Такива, трябва да се носят само професионални хамали.

След преместване

В новия офис незабавно разопаковайте, монтирайте и поставете мебелите на място и едва след това продължете с разопаковането на останалите неща. Рециклирайте всички опаковки. Това ще помогне да не се загуби нищо сред боклука и бързо да се установи работата на ново място.

Преместването на офиса с чистачи.com е лесно и евтино!


Публикувана

в

от