Как да почистите

Как да почистите за 5 минути

Детските рисунки с бои, фломастър или химикалка, върху тапета невинаги си заслужава да бъдат запазени като спомен. Разбира се, по-добре е да ги изтриете веднага.

Акварелните бои могат да бъдат измити с вода и детергент с винил. За целта може бързо да се избърше с ацетон и след това с вода, така че разтворителят да няма време да обезцвети дизайна.

Над знаците и писалките трябва да се работи усилено. За да отстраните такива петна, ще се нуждаете от 3% разтвор на водороден прекис, спирт или тампони с амоняк и памук.

Но първо, желателно е да разберете какви маркери е създал младият гений в своите шедьоври – алкохол или водна основа.

Научете и за това кои и как извозва всичко излишно от дома: http://www.izvozva.bg.

Следи от маркери се отстраняват със спирт. както следва: памучен тампон се потопява в алкохолния разтвор на амоняк и се накисват с него петната. Важно е, да не се зацапва следите по тапетите, така че пръчките трябва да се сменят често.

Водоразтворимите филцове правят същото, но разтворител се използва в 3% разтвор на водороден пероксид.

Мастилото от химикалката се отстранява със смес от пурпурен разтвор на калиев перманганат и 70% разтвор на оцетна есенция. Тази смес се нанася с памучен тампон на линията и се оставя само за няколко секунди. Картината ще избледнее, но ще има петна, които се почистват с водороден пероксид.

Ако мастилото не се изтрие от първия път, процедурата се повтаря. За целта трябва да се внимава да не се повреди дизайна и структурата на тапета.

Това са само малка част от техниките и похватите, които сами може да опитате. За непоправимите щети и следи от петна е най-добре да предприемете ремонт или изхвърляне на повредени и стари мебели. Разбира се в резултат на изхвърляне на стари мебели ще следва и замяната им с нови.

Опитайте! Сами ще се уверите, че да живеете в обновени помещения е много по-презареждащо!