Зареждайте лазерни и мастиленоструйни принтерни касети

Смята се, че не трябва да зареждате касетите, защото качеството на печат страда от това. Въпреки това, повечето потребители правят точно обратното. Оригиналните касети за принтери са доста скъпи, така че има много сервизни центрове, които предоставят подобна услуга.

Зареждането на касети е обичайно за всяка компания, която се занимава с ремонт и продажба на принтери. В някои магазини като office1.bg, не само се продават принтери и друго оборудване, но също така успешно реаниматира стари касети и могат да бъдат закупени всякакви такива. Пример за това са: Canon Патрон PGI-1500XL. Разбира се, качеството на печат намалява при повторно пълнене на продукта, но често се пренебрегва, опитвайки се да спести пари.

Зареждайте лазерни и мастиленоструйни принтерни касети

Може да зареждате касетата сами, основното е да си купите оригинален тонер. Въпреки това, без специално оборудване, съществува голям риск да се развали завинаги. Пълненето на мастиленоструйни и лазерни касети е малко по-различно по отношение на сложността на процеса.

Касета за мастило

Зареждането на този тип продукт е малко по-лесно от лазерното. Маркирайте цветно и черно мастило. За да заредите касетата в сервизния център с черно мастило, се нуждаете от около 30-40 минути. При работа с цветни мастила е необходимо да се обмисли тяхната съвместимост и качество.

Лазерна касета

Зареждането на лазерна касета се усложнява от достъпа до бункера, където се намира тонерът. За да заредите една лазерна касета, трябва първо да я демонтирате и да я почистите, както и да проверите състоянието на барабаните. Важно е да използвате само оригинален тонер, в противен случай уплътнението ще бъде размазано и не е с високо качество.

Цикълът на пълнене на касетите

Като правило, ако касетата е запълнена от професионалисти, цикълът на нейното използване е 3-6 пъти. След този праг се препоръчва да го смените с нов оригинален продукт. В сервизния център, подмяната на тонера в касетата е бърз и не твърде скъп. Желателно е да зареждате касетата само ако вече имате известен опит. За да практикувате, опитайте се да извършите този процес под наблюдението на професионалист, за да избегнете груби грешки и да не разваляте подробностите. При неправилно повторно пълнене тонерът може да се разлее и да повреди принтера.


Публикувана

в

от

Етикети: