Лесни съвети за грижи по смартфони

Смартфоните в съвременния свят са неразделна част от живота на всеки от нас. Те ни помагат да решаваме важни задачи, да помагаме, да се отпуснете, когато сме напрегнати. Те ни помагат да сме социални, да направим живота си по-лесен и по-интересен. Но, както и всяка друга техника, поради неправилна работа, смартфонът също може да се провали, при това много по-рано от очакваното. За да може вашият смартфон да работи възможно най-дълго, препоръчваме да следвате простите правила за грижата за него.

Основни правила за работа със смартфони

Когато купувате нов смартфон в магазина, продавачът обикновено препоръчва да купите допълнителни аксесоари за него – калъф и протектор. Често купувачите отказват такива аксесоари, вярвайки, че това са ненужни неща. Както показва практиката, в повечето случаи, защитното фолио на екрана не само покрива, но и е в състояние да спаси екрана и целия смартфон от значителни щети.

Как да се грижим правилно за смартфон

  1. Калъф

Препоръчително е да купувате водоустойчиви и удароустойчиви покрития. В случай на падане на пода или дори във водата, смартфонът ви няма да пострада. Опитайте се да изберете мек отвътре и достатъчно силен отвън. Това ще гарантира, че вашият смартфон няма да бъде надраскан на втората седмица и ще съхраните добрата визия и здравия му вид за по-дълго.

  1. Протектор за екрана

Благодарение на филма от стъкло или полипропилен на екрана, вашият телефон ще бъде защитен от драскотини, а в случай на капка вода, шансът за „оцеляване“ се покачва няколко пъти. От тук може да изберете стъклен протектор за Huawei P10 Lite.

Има и оригинални защитни филми, създадени специално за всеки модел на смартфона, и универсални, от които можете да изрежете с необходимия размер.

  1. Не носете смартфона в джоб или чанта

Доста често потребителите забравят и хвърлят смартфона в джоб с ключове и монети. Ако устройството не е защитено по никакъв начин няма да си спестите драскотините.

  1. Следете температурата на въздуха

За да увеличите живота на своя смартфон, трябва да имате предвид температурата на въздуха. Основният враг на всяко мобилно устройство е студът. При ниски температури смартфонът бързо ще се освободи, ще работи бавно и дори ще се рестартира. Ако смартфонът ви излезе на студено, когато се приберете вкъщи, в стая, където има топлина, оставете устройството да се затопли, климатизира постепенно. Ако това не стане, може да се образува кондензация в чипа на смартфона, което да доведе до късо съединение. Последното правило се отнася за всички технологии в т. ч. лаптопи, които често се носят напред назад. И все пак, ако батерията на вашия лаптоп е изживяла живота си, вижте за батерия за лаптоп Packard Bell DOT S от това място.


Публикувана

в

от