Как да стана добра домакиня

Най-важното правило, което ще научите, ако посетите някоя майсторска клас, е „как да постигнете уют в къщата“; „как да се грижите за жилището със собствените си ръце“ и други интересни въпроси.

Само с любов и душа можеш да изпълниш живота си с усмивка и радост. Но какво да кажем за жените, които не са фенове на почистването, готвене, миенето?

Не се отчайвайте. Често един творчески подход може да бъде решение дори на такъв привидно отчайващ проблем. Разбира се, ако доходът позволява, може да наеме икономка, която ще поеме груба работа. Самата домакиня може да създаде атмосфера, чрез интериора и дизайна на апартамента.

Никога обаче такава къща не може да бъде сравнена в своята „топлина“ с това, което е изпълнено с енергията на истинската домакиня.

  1. Не дръжте кошчето претрупано. Винаги изхвърляйте всички ненужни елементи. В никакъв случай не „съхранявайте“ това, от което някога може да се нуждаете. Ако не използвате, някои неща, тогава нямате нужда от тях!
  2. Разширете пространството. Не се страхувайте от леки тонове. По белите мебели прахът може да се види дори по-малко, отколкото по тъмните. В комбинация със стени и светли цветове, това допринася за визуалното разширяване на пространството.
  3. Нека светлината влезе в стаята. Не е нужно да скривате пространството зад огромните тежки завеси. Такива модели са по-подходящи за просторни апартаменти и къщи с високи тавани. Ако искате да настроите естествената светлина, използвайте плътни тъкани от светли цветове.
  4. Не затрупвайте интериора. В никакъв случай не парадирайте всички, донесени с почивка или дарени сувенири, статуетки и други фигури. Първо, те имат различна енергетика и второ, напълно несъвместими са, с който и да е стил.
  5. Използвайте въображение и талант. Бродерия за комфорт в дома е най-добрият начин да покажете качествата на отлична домакиня. Ако не може да шиете плетете или боядисвате, може да украсите къщата с цветя, плодове и листа – в зависимост от времето на годината.

Поддържайте чистотата в дома си на ниво. Ако ви е нужна помощ в почистване на жилището, не се колебайте да си я намерите. За целта създайте уникален светъл интериор. Не забравяйте нищо, че създавате уют само с усмивка на лицето, а такава ще грее, когато имате помощ!

 

 


Публикувана

в

от

Етикети: