5 важни настройки за всеки климатик

Може би сте запознати с основните режими и функции на климатика. Нека обаче се спрем обзорно в детайлите.

Скорост на вентилатора. Вътрешният вентилатор може да се върти с различна скорост, съответно, промяна на количеството въздух, преминаващ през вътрешната блок (този параметър се нарича въздух капацитет или “ изпомпване “ на климатични и измерва в kb.m. / час). Обикновено вентилаторът има от 3 до 5 фиксирани скорости плюс автоматичен режим. В автоматичен режим, скоростта на вентилатора се избира на базата на текущата и зададената температура – колкото повече се различава текущата температура от зададената температура, толкова по-висока е скоростта на вентилатора.

Посока на въздушния поток. Посоката на въздушния поток, генериран от вътрешното тяло, може да се регулира вертикално посредством хоризонтални пластини (щори) с 5 до 7 фиксирани позиции. В режим на охлаждане потокът обикновено е насочен хоризонтално по тавана, така че студеният въздух да не достига до хората. При същия режим на отопление, въздушният поток е насочен надолу, тъй като горещият въздух е по-лек от студения въздух и се издига нагоре. В допълнение, щорите могат автоматично да се люлеят нагоре и надолу, като равномерно разпределят въздушния поток през стаята. При някои модели климатици: http://ddclima.bg/klimatik/stenni-klimatici/fuji-electric-rsg-12ltcrog-12ltc с мощност над 5 кВт има автоматични вертикални щори, които регулират въздушния поток в хоризонтална посока.

Таймер за включване и изключване. С таймер 24-часов, можете да настроите за автоматично включване и изключване на климатика, например, може да включва климатик за един час преди да се върне на работа.

Нощен режим. Веднъж активиран балсам определя минималната скорост на вентилатора (за намаляване на шума) и плавно се увеличава (в режим на охлаждане) или намалява (в режим на отопление) температура 2-3 ° С в продължение на няколко часа. Смята се, че такива температурни условия са оптимални за сън. След 7 часа климатикът се изключва.

Системи за защита на климатика

Ако потребителските функции на всички климатици са еднакви, тогава функциите на защита срещу злоупотреба или неблагоприятни външни условия, напротив, са значително различни. Пълната система за мониторинг на състоянието на климатика увеличава разходите си с 20-30%. В същото време е малко вероятно тя да успее да рекламира, да рече, наличието на превключвател с ниско налягане и съответно няма да е възможно бързо да получи възвръщаемост на инвестираните пари. Ето защо в „бюджетните“ климатици няма практически системи за защита. Дори в първата група много климатици имат само частична защита срещу неправилна работа.

 


Публикувана

в

от

Етикети: