Искам да отслабна

Със сигурност много пъти си искала да отслабнеш и си се борила с всички сили, за да постигнеш тази своя заветна цел. Опитвала си всякакви Антицелулитни процедури, но уви резултата не винаги е траен, а като капак на всичко връщаш и в повече кила на тялото си. Но да искаш е едно, а за знаеш, как да го направиш съвсем друго. Предлагаме ти изпитани техники и мнения на специалисти, които много като теб са научили на постоянство и траен успех:

Първопричините за натрупване на излишни килограми – безспорен е факта, че в 70% от случаите семейните двойки качват излишни килограми и с напредване на годините става все по-непосилно свалянето им. Една от причините е отпускане и приемане, че вече не търсим своята половинка, в резултат, няма нужда да се стараем толкова много да сме като фиданки, а другата самият метаболизъм, който в рутината и заседналият начин на живот се забавя.

Фактора и волята – чували сте на вярно за силата на волята, а фактора е собствената ви мотивация. Никой не казва, че трябва да се подлагате на мъчителни и отнемащи месеци наред диети, само се хранете по-малко и на често, като от менюто отстраните всички вредни храни – тестени и захрани изделия, прекалено мазни и пържени храни, сосове и сол. Специалистите не един път са доказвали, че малките промени в начина ни на живот могат да имат невероятен ефект на тялото, самочувствието и борбата с наднорменото тегло. Пък, кой знае, може след време и на конкурс за най-бързо сваляне на килограми да се явите.

Как да се справим след постигнатия резултат – поставете си за цел всеки ден да изминавате 10 хиляди крачки и сами ще се уверите, че трайният резултат ще е винаги с вас. Специалистите съветват да инвестирате в карчкомер (струва под 100 лв.) и да правите тези крачки всеки ден, дори навън да е люта зима.

Какво е добре да помним – важното е да сте спокойни, търпеливи и волеви. Само така ще постигнете желания резултат в борбата с наднорменото тегло. И наред с всичко казано до момента, по лично мнение доставяйте си наслади в живота (като тук не говорим само за едното ядене). Малко релакс сред природата, по-ранно ставане за лично време и грижа по тялото, някоя и нова дрешка в по-малък размер ще ви стимулират осезаемо.

 


Публикувана

в

от

Етикети: