Как лесно да измиете прозорците в студа

На никой не му е приятно да се занимава с миене на прозорци, когато времето на вън е студено. Понякога обаче се налага. Ето, как да ги почистите, когато живакът на термометъра падне под 5 градуса по Целзий и достигне минусови температури:

В никакъв случай гореща вода – така рискувате стъклото да се пукне от температурната разлика. Използвайте хладка вода. Напръскайте предварително прозорците с течност за чистачки на кола, която е предвидена да не замръзва в студения сезон и действа срещу замърсяванията. Може да си направите такъв разтвор и сами. За целта напълнете пулверизатор с 500 грама дестилирана вода, 300 грама спирт и ¼ ч. л. течен сапун. Накрая полирайте с чиста памучна кърпа.

За да не измръзнат ръцете – преди да се захванете с миене намажете ръцете обилно с мазен крем. Така ще защитите от измръзване. Може и да поставите гумени ръкавици с подплата.

Ако по прозорците има лепенки, в никакъв случай не е момента сега да ги махате с теглене и отлепване. Това може да ви отвори нова работа. По-добре ги навлажнете с топла вода. Повтаряйте процедурата, докато фолиото стане еластично, а след това дръпнете внимателно. Друг начин е като затоплите лепенката със сешоар и докато теглите в единия край да топлите с въздуха от другия край.

Научете за почистване на тавани и мазета с фирма: http://www.bulkom.com/regioni/sofia/pochistva/mazeta-tavani.