Колко опасни могат да са микробите при почистване

Заобикалящата ни среда изобилства от вредни бактерии и милиарди невидими с просто око микроби. Ето, защо дори при елементарно почистване са важни вземането на някои предпазни мерки:

Носенето на ръкавици е по-хигиенично от измиване на ръцете – не е вярно

Ръкавиците могат да бъдат много нехигиенични. От решаващо значение е да се запазят ръкавиците чисти и сухи, когато се съхраняват в шкафа – те също трябва да се сменя редовно, най-малко веднъж месечно, за да се намали растежа на бактерии.

Съвет: За да почистите, поставете ги в басейна в гореща вода с две лъжици оцет, малко количество прах за пране и ги оставете да киснат в продължение на 10 – 15 минути. Изплакнете обилно и след това ги подсушете оставяйки ги на хладно място.

Колкото повече сапун толкова по-голяма почистващата сила: заблуда

Не е задължително. Понякога по-малко количество сапун може да създаде повече проблеми. Добре е да използвате сапун с детергенти, които са голям хранителен елемент за бактерии. Ето защо, когато изплакнете ръцете или дрехите старателно, това може да подпомогне развитието на бактерии.

Съвет: Ако можете да видите всеки сапун остатък не сте се изплаква достатъчно добре. Уверете се, че всички мехурчета са си отишли и оставете елементи на място, където те могат да изсъхне напълно.

Всички бактерии са вредни за хората: заблуда

Напротив: хората се нуждаят от бактериите да живеят. Те са в червата ни и по нашата кожа. Има ги с милиарди.

Микроорганизмите са само малка част патогенни микроби. В действителност, някои храни съдържат добри бактерии, които помагат да се преборим с микробите в телата си.

Внимание: при Почистване след труп – болнична дезинфекция на помещения, трябва изключително много да се внимава.