Бабини трикове, които работят в почистването на дома

Времената се променят, а понякога и почистването прави по различен начин. Дори да има множество препарати за почистване, понякога се налагат  лични умения или познания, за да се справим с бъркотията в помещенията на дома. За да улесним ежедневието и домакинстването ви предлагаме тези адреси на фирми по почистване:

DEPO.BG – извозване на мебели;

EVRO5.COM – за почистване на мазета и тавани;

EVROSONDA.COM – за сонда за вода, подпочвени води, както и тези изпитани бабини рецепти:

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО, ЗА ДА ОТСТРАНИТЕ ДЪВКА ОТ КОСАТА.

Следващия път, когато детето тича с дъвка лепната в косата си, не бързайте да посягате към ножиците. Просто нека накиснете кичурът в малко фъстъчено масло в продължение на няколко минути. Мазнината и маслото трябва да съборят налепа и да направят лесно за премахване.

ДА СЕ ​​ОСВЕЖИТЕ ПОДА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ СОДА ЗА ХЛЯБ.

Дори и с толкова много продукти на пазара, този естествен ексфолиант все още е един от най-добрите чистачи за под, плот на маса или шкафове. Благодарение на него се получава е ефективно нежна абразивност. Просто я смесете с малко вода, търкайте повърхността, след което изплакнете и оставете да изсъхне.

ДА БЛЕСНЕАТ СРЕБЪРНИ ПРИБОРИ С ПАСТА ЗА ЗЪБИ.

Всички обичаме почистването, което включва лесни трикове под ръка – особено по време на празниците. Просто използвайте парцал или стара четка за зъби, за почистите сребро до блясък, след това изплакнете и оставете да изсъхне.

ДА СЕ ​​ПРЕМАХНАТ ЛЕПИЛА С МАСЛО.

Следващия път, когато детето разлее лепило поставете малко зехтин върху мека кърпа. Всичко, което трябва да направите е леко разтривайте място и лепилото трябва да изчезне от само себе си.

МИЙТЕ СТЕНИ ОТ ГОРЕ ДО ДОЛУ.

Въпреки че инстинктите могат да привличат към почистване в долната част за предотвратяване на сериозни петна и разнасяне на мръсната вода е по-добра идеята да започнете от труднодостъпните места към ниските части, или от горе надолу. Така упорита работа ще се премести от тавана към пода.