Термостат и климатик за да намалите разходите за отопление

В наши дни собственици на домове, институции и еколози са загрижени за потреблението на енергия, намаляване на разходите за отопление и подобряване на домашния уют. С тези няколко стъпки може успешно да се справите и вие с дискомфорта и ограниченията. Ето как да използвате точно сега някои стратегии и съвременни устройства:

Намалете силата на термостата

Да, това означава, че когато сте у дома, може да облечете пуловер. Но чрез завъртане надолу термостата 2 градуса, можете да спестите около 6% от сметките си. С други думи, ако месечната ви сметка за електричество е 200 лв, можете да спестите около 12 лв, само с този ход.

Когато сте заспали или далеч от дома, температурата може да остане и по-ниска, а с програмируем термостат ще имате необходимия контрол. Такъв може да бъде програмиран да се превърне в топлина до 61 градуса, точно преди да си легнете. Така топлината ще се върне обратно до 68 градуса за няколко минути, преди да сте станали от леглото на сутринта. Не забравяйте и да обърнете топлината обратно надолу, когато тръгнете за работа и на връщане да имате отново комфортна температура точно преди да се приберете у дома. Според специалистите, инсталирането на термостат в дома ще спести около 10 на сто от отопление и разходите за охлаждане.

Научете повече тук: http://aldulfr.eu

Разгледайте интересна информация от този адрес: http://otiliaro.eu

Това може да ви е от полза: http://geertde.eu

Дори още по-добра идея е „умен“ термостат. Такива устройства са не само за програмиране, но научават навиците и автоматично регулират температурата. Съответно някои от тях могат да се управляват чрез приложение за мобилен телефон.

Почиствайте климатика редовно:

Както всеки уред, при замърсяване не работи на пълна мощност, а в резултат от натоварената си работа покачва разхода на електричество. Затова е важно да се погрижите за своите климатични устройства и да почиствате и профилирате редовно.

Изберете модерни климатици за модерния си дом:

Няма спор, че технологиите напредват с всеки изминал ден. Затова не чакайте стария климатик сам да се предаде и да откаже да работи. Набавете си нови климатици от дд трейд FUJITSU, който има сигурни термо защити, икономичен и еко режим на работа и спестява от разходите ви за електричество.

 

 

 


Публикувана

в

от