Как да си проектирате малък двор с градина

Всяка къща се нуждае от поддръжка, както отвътре, така и от вън. За да стане това и да е не просто както и да е, а да е добре направено, поставете много растения в двора. Преди това организирайте едно извозване на отпадъци от къща, апартамент, жилище.

Добавете ограда почва, осветление и т.н. Идеалният вариант в този случай е лесно да се образува и толерира сянка и има гъста коренова система. Важно е, че почвата е влажна и плодородна. Друго идеалното решение липата. Тя има всичко необходимо, за да се изгради високи стени: гъста листна маса, лекота на образуване и дебела сянка. Научете за почистване на дворове с фирма.

Най-добре е да се използва едно дърво, за да се изгради ограда до 3 м. Освен това, можете да използвате: черница, полски клен, глог, смърч, западна туя, хвойна и др. Оградата на средна височина, разполага с най-широк диапазон от растения, подходящи за този вариант. Изберете храсти, които са лесни да се образува. Ако искате да използвате широколистно хеджиране, обърнете внимание на Арония дрян, спирея и други. Искате ли бодлива ограда, ниска ограда, може да използвате чемшир, японска спирея, японска дюля и т.н. В допълнение, можете да използвате някои видове джуджета храсти. Ние също трябва да се говорим за отглеждане на растения за жив плет. Отличен избор е и върбата. Предимството е не само в скоростта на растеж, но и в случай на гъвкави клони. Освен, че расте на почти всякакъв климат и почва, важно е да се поддържа необходимото ниво на влага. Перфектен за създаване на жив плет са и магарешки бодили. Тя ще образува бодлива и непроходима стена. Друго предимство е вкусен плод, който може да се яде. Други бързорастящи храсти: роза, чай, офика, глог и други. Вижте още за някои реформи по дома: http://obshtini.com/stari-mebeli-obshtina-varna.

Ако сте решили да имате жива ограда, то непременно трябва да купите храсти или дървета, предпочитани млади екземпляри. Ако се засадят широколистни опции, възрастта им не трябва да е повече от 3 години, а при иглолистни се увеличава до 5.