Кожата на лицето – козметика и зехтин

Грижата за кожата на лицето се прави най-добре с козметика и някои от най-добрите средства за грижа, които остават за дълго време включват пресован зехтин. Тази съставка е достъпна за всички и е лесна за използване. Тя може да се използва както за вътрешна, така и за външна употреба.

Много от нас са чували повече за рициново масло за лицето масло от праскова или кокосово масло. Всички те имат чудесен ефект върху кожата. Въпреки това, зехтинът няма равен в грижата за нея, и това е факт. Повечето козметици препоръчват веднъж дневно да се прилага за влажна кожа зехтин – това е страхотно и „работи“ на равна с козметика за стягане и оформяне на тялото.

Зехтин за кожата: какво е полезното?

Така че, по-добре да си купите зехтина с надпис „девица“, който мирише на маслини и има зеленикав оттенък. Това масло е полезно да се пие сутрин на една супена лъжица половин час преди хранене. Ежедневната консумация на зехтин компенсира липсата на витамини и незаменими вещества в организма, предотвратява появата на камъни в бъбреците, подобрява храносмилането и повишава смилаемостта на хранителните вещества. Вижте от кое и как и по колко да избирате.

Използването на зехтин може да бъде отлична грижи за лицето, тялото и косата. След баня кожата, склонна към стрии, по бедрата, корема, гърдите, трябва добре да се натриват с тази съставка.

Прилагането оформяне зехтин може да подобри нейната ефективност чрез комбинирането му с други продукти. Например, за почистване на кожата може да се смесва с 30 грама петрол 45 грама трици, пшеничен добре. Получената смес се поставя върху лицето за масаж. При подаване на заявление за удобство, можете да използвате памучен тампон. След 20 минути, за да се измие с топла почистване вода състав.


Публикувана

в

от

Етикети: