Как да чистим петна от тапицерия

Упоритите петна са резултат на невнимателно разлети ястия или напитки, както и ако в къщата има малки деца. Често шансът да „спасим“ дадена мебел на практика няма никакво решение.

Ако и вие сте сполетени от подобна съдба и се колебаете дали да се разделите със стария диван, то предлагам ви да продължите да четете по-надолу. Вижте и за фирма, която може да предложи извозване на мебели.

Как можем да чистим меката мебел от петна: кафе, сладко, шоколад и други лакомства – за премахване от повърхността най-лесният начин е просто да разтворим в топла вода за миене на перилен препарат или прах за пране и лечение на повърхността. След изплакване и изсушаване на тапицерията; тлъсто масло хлъзгав първо да бъде мокра хартия за отстраняване на излишната мазнина, и след това да се обработва с разтвор на сапун; за отстраняване на петна, оставени от мастилото и грим, използвайте гъба, напоена с водка или друг разтвор алкохол. С него лесно може да почистите мека мебел и обзавеждане в дома? Разлив на тапицерията със сок, се отстранява лесно с амоняк и оцет, взети в равни пропорции. Отстраняване на петната може да стане и с навлажнете гъбата във вода. За целта избършете и след това изсушете.

Ако имате мръсно петно от силно залепнала дъвка, опитайте да поставите тази част във фризера. Естествено, в опаковка, ако е невъзможно, то вземете кубче лед и натрийте зоната с дъвка.

Вашата задача е да замразите петното, така че по-късно, да е по-лесно да се изстърже. Много хора се чудят как се чисти мека мебел от неприятната миризма? Нищо не може да бъде по-лесно. Просто трябва да поставят нещата в слаб разтвор оцет и с повърхността на кърпа или гъба да се отстранят налепите. Замърсяването може да се третира със специален препарат за отстраняване, закупен в магазин. Внимателно прочетете инструкциите и изберете в зависимост от вида на замърсяването. Най-лесният начин да се отървете петна от мръсотия, петна и миризми на продукти от естествена и изкуствена кожа е точно така – по естествен начин.

Просто използвайте обикновена сапунена вода или разтвор на алкохол. Грижата за мебели с помощта на кремове втривани в кожата, също е помощ, предназначени да очисти и да предоставя мекота. И все пак ако искате вашия диван и столове да ви служат толкова дълго, колкото е възможно, и да ги пазите години наред, просто се грижете за тях и отделете време и усилия за редовно почистване. В случай, че са трайно увредени и петната по тях непоправими, помислете за фирма Хамал.BG, изхвърляне на мебели.

На добър час!