История на Трактори

Тракторите станали известни днес са сравнително ново явление, въпреки че земеделските корени на човечеството могат да бъдат проследени още преди хиляди години. До началото на 19 век, общият начин, по който фермери и земеделци обработвали почвата и големи терени било свеждано главно до използването на всякаква животинска тяга. Сред животните се ползвали предимно коне, волове, магарета, мулета и т.н. Първите трактори идват на сцената в началото и средната част на 1800г. Те са били задвижвани от пара и обикновено се използвали за оране. Първото задвижвани на трактор с двигател е разработен в Айова, от човек на име Джон Фрьолих. Вижте сега и за малки трактори втора ръка цени.

Въпреки това, по време на първото десетилетие на 20 век, използването на трактори на земеделските стопанства все още не е често срещано явление. Разходите за производство на машините като неточно инженерство, бързо били заменени с бензиновата мощ. Така се стигнало до американския автомобилен производител Хенри Форд. Той започнал масово производство на FORDSON трактори през 1917 г., и били използвани емблематични инструменти и инвентар по целия свят.

Днес, те носят имиджа и са синоним на трактор, което само показва какво огромно влияние имат тези машини в селскостопанската професия. Те допринесли относителен напредък за кратък период от време.


Публикувана

в

от

Етикети: