Топ съвети за онлайн PR на текста

Писане на PR текстове има своите специфики, с което води до лесно намиране и прочитане в интернет. Самият процес може да се разгледа като самостоятелна дисциплина, която няма нищо общо с всякакви други публикации и видове писане за различната публика, чрез останалите съществуващи канали. Разберете за 10 от най-разпространените езици по света.

Изискванията, които съществуват, за да се пише по онлайн медиите е доста по-трудно, отколкото за които и да било други източници. Това се налага поради различните изисквания към всеки конкретен текст, който трябва да бъде отчитан в отделни търсачки и който ще бъде изложен на масова критичност в социалните медии. Ако ви е нужно качествено писане, потърсете – викинги.

И за да не е така невъзможна и непосилна задачата, сме подготвили няколко допълнителни съвета, които ще помогнат да изградите най-добри PR текстове за повече ефективност и видимост:

В първия параграф трябва да е написано кратко и ясно най-доброто, което може да бъде изведено в 25 думи. Ефекта от него може да грабне читателя и да провокира прочитане на текста до край или да прокуди и останалата част да не бъде разгледана. Ето, защо се казва, че първите 5 секунди може да са фатални в интернет за текста.

Новинарските тематики са вълнуващи и завладяват масово аудиторията. С добрия PR текст може да провокирате уеб-медиите и по този начин гарантирано си осигурявате възможността текста да бъде копиран и публикуван системно в интернет. Когато писаният текст е обемист и бъде представен като дълъг текстови файл, новинарите не биха си направили труда да го прочетат, а от тук и достъпа до масовата аудитория ще остане мираж. Вижте как да имате по-бърз компютър.

Важен е погледът над текста или т. нар. подходящ ъгъл. Дори в случаите на PR скучна тематика, пак може да бъде открито вълнуващото, различно и интригуващо послание за дадения продукт. Тези трикове се наричат link bait или „примамка за препратки“ и осигурят възможност за копиране и препращане на линка към текст, от сайт на сайт и чрез многото програми за комуникация като Skype, MSN, ICQ и социалните мрежи.

Колкото по-кратък и разбираем е текстът, толкова наситеността от ключови думи и фрази ще гарантира прости изречения. Всяко едно допълнение и уточнение усложнява текста.

При търсене в Google, текста не бива да съдържа правописни грешки. Всяка една грешка може да доведе до неразчитане от търсачката и по този начин текста да не се класира в челните места.

Употребата на уеб-маркери, както и поставяне на HTML не се прави. За повечето от тях, то се преразпределя от RSS емисии. Използването му може да затрудни форматирането и да обърка или повреди функционирането на линка.

При публикуване на текст за корпоративен сайт е добре информацията да се обобщава. Това е добра възможност за сайтове да публикуват обобщението и да го вмъкнат като начало за препратка към текста, за публикуване в сайта. Време е да се запознаете с уебсайт за малка фирма.


Публикувана

в

от

Етикети: