Какво е дрипав шик и как да го вмъкнем в дома

Дрипав-шик е трудно да се опише като понятие само с няколко думи, но в същността си това е стил, който оставя много място за вашата собствена уникалност и вкусове. С него могат да се създават много декоративни акценти и да се импровизира. Това е еклектичен елемент, който изглежда използван, но не мръсен, износен или разбит. Това е топла и приветлива обстановка, начин за връщане на стари мебели към нов живот и възможност за преобразяване на пространството, пълно с неща, които са запомнящи се, ценени и удобни. Научете за изхвърляне на мебели.

С този стил и идеи може да не се наложи цялостно изхвърляне на всички стари мебели. Достатъчен е само малко демонтаж на мебели и всичко е готово.

В края на осемдесетте години терминът „изтъркан-шик“ бе представен за първи път от модния дизайнер Рейчъл Ашуел. Стилът, просто казано е брак между „баба“ и селската елегантност. Предмети, използвани в декориране с изтъркан-шик пресъздават стил, който може да бъде видимо или умишлено затруднен. Усещането е топъл и приветлив и доста лесен за постигната творческа подход.

В зависимост от вида, който се опитвате да постигнете, можете да имате опърпан шик, френски или ориенталски стил. Погледнете за начините на почистване на мазета и тавани.

  • По пода

Какво е дрипав шик и как да го направите

За създаване на опърпан шик започне от пода. Върху твърдата дървесина настилка хвърлете стари дантели, флорални мотиви или килим. Това е страхотно място, от което да започнете своето обзавеждане. Ако пода е модерен, може да добавите старинен финал за постигането на старинен облик.

  • По стените

Какво е дрипав шик и как да го постигнете

Небето е границата, когато става въпрос за опърпан шик. Пастелните цветове са популярни, когато са съчетани с ковано желязо и метални орнаменти. Създайте своя фото галерия или колекция със стари телефони, обложки и филмови плакати от отминалите дни. Това е един популярен избор.

  • Осветление

Какво е дрипав шик и как да го направите със старинни лампи

Запомнили сте тези пищни кристални полилеи от времето на своята баба? Ами те са наистина старинен шик. Малки, декупажни настолни лампи, викториански и с ресни, в най-различни нюанси, изработени от буркани, които също са с големи възможности за осветление.

  • Мебели

Какво е дрипав шик и как да го постегнете по мебели, пейка

Добавете стъклени копчета, където е необходимо и готово изтърканият шик е на лице. Помислете за велурени възглавници или стол с отвор, плат и някои пастелни панделки.

Трапезните маси, кухненски шкафове, стъкло и фаянс са само част от цялото уютно място, което ще допълни интериора.

  • Акцент над старите парчета

Какво е дрипав шик и как да го направите с антикварни книги

Вие наистина може да имате опърпан шик на парчета и да акцентирате на интериора. Някои еклектични възможности включват купчина стари куфари в различни размери. Не само, че тези винтидж куфари правят смело и интересно изявление, но също така предлагат удобно място, за неща като списания или одеяла. Старите кутии за шапки, антикварни книги с винтидж или часовници също са безгрижни допълнение творчески вашето жизнено пространство.

Стари маси със столове, стари чаршафи, покривчици и дантела останали от времето на баба също могат да послужат за специални поводи.

Цената на всяка вечер може да е висока, а модата практична, не стара, но достатъчно автентична. Не забравяйте навсякъде да украсите с изобилие от цветя, разхвърляни възглавници и дори някои стари юргани. Може да поставите стар ретро метален кафез, малко сухи цветя, някои плетен стол или хамак на верандата и всичко ще създаде уникален по рода си дрипав шик.

Ако всичко е направено правилно, вашият дом ще бъде място, където хората се чувстват комфортно, отпивайки чаша чай или разглеждайки сутрешните новини върху пухкав килим пред пращящия огън.

Вие решавате дали да предприемете мерки по изхвърляне на стари мебели или да им вдъхнете глътка свеж, нов живот!


Публикувана

в

от

Етикети: