Засаждане съвети

Ако искате да стартирате производството на плодове в градината си, ще трябва да осигурите на растенията правилни условия за развитие. Някои растения и дървета могат да бъдат доста капризни, изискващи определени видове почва, слънчево място или достатъчно място, за да „дишат“. Разгледайте части за трактори.

Овощни дървета

Овощните дръвчета идват като голи кореноплодни растения или в контейнер. Ако ги засадите в земята гарантирате почвата да има добър дренаж, а от там може да се осигурят достатъчно хранителни вещества, които да ги накара да растат здрави и силни.

Ако имате само малко пространство, не се притеснявайте. Много овощни дървета могат да се отглеждат в малки площи, но ще трябва да ги режете редовно, за да останат малки и компактни и да произвеждат високи добиви. Ако ги тренирате е най-добре да започнете да правите това, когато са млади. Нарежете ги на ниво, да запазят растежа балдахин ниско. Това ще запази плода в постижима височина и ще направи по-лесна възможността да се режат в дългосрочен план.

Следните съвети ще ви помогнат да създадете най-добрата среда за вашите овощни дървета. Научете се да разчитате на себе си:

Внимавайте при транспортиране на плодното дърво. Това може е шок за него. Дръжте корена влажен и дървото на слънце, докато не го насадите

Идентифицирайте линията, където потомък бе присаден на подложката и запази тази над земята. Ако линията на присадката е поставен под нивото на земята на дървото може да се върне към разнообразието подложка и бихте могли да постигнете с различни плодови дръвчета.

Важно е малките, хилави клони и плодове да се отстраняват, за да не черпят излишно енергията на основата и тя да може да расте и да се развива правилно.

Падналите листа е добре да се събират или разравят периодично, за да не образуват гъбички и плесен, която да зарази основата на дървото.

Клонките се поразяват само в края на зимата или началото на пролетта, когато дърветата са в летаргия през това време.


Публикувана

в

от

Етикети: