4 неща, които да осмислят старта на деня

Всяка сутрин е чисто нова възможност. Това, което правите днес, е най-важното. Днес е още един шанс и така с позитивна нагласа може да се събудим и денят да е озарен и изпълнен с позитивни мисли. Уви, не всички умеем това изкуство и с рязкото ставане от леглото, стресът вече е завладял ежедневието.

Психолозите съветват да стартираме деня плавно, с любов и щастие. За целта може да следвате някои техни тактики и препоръки:

  1. Приготовления от вечерта – за да не се събудите екстремно на сутринта и да се питате кое да облечете, кога да гладите, къде ви е това или онова, пригответе си багажа от вечерта. Изгладете и прилежно оставете на място, където дрехите няма да се намачкат до утрото. Има случаи, в които всеки се успива, а за да не е действително много стряскаща утринта ви, подсигурете си спокоен сън.
  2. Алармата – прекалено силната аларма на будилника или часовника може да изведе всеки от равновесие, карайки го да скача от леглото. Поставете по-добре няколко аларми, но с по-ниска и приятна музика, отколкото една, която да накара сърцето да изскочи. Подобен стрес на събуждане натоварва не само сърдечната област, но и разконцентрира мозъка.
  3. Добро утро – ако няма на кого да го кажете, то не бързайте да ставате от леглото. Предвидете си поне 5 минути, в които да се протягате, да се усмихнете и да помислете за хубавите неща, които ви очакват. Дори да ви предстои ден изпълнен с много натоварване и тежки задачи, опитайте се да си го представите в светлината, в която би изглеждал ползотворен, успешен и позитивен за вас.
  4. Денят е прекрасен – когато и ние сме с такава настройка, а това може да стане, само в зависимост от ранното събуждане. Ето, защо не лягайте прекалено късно вечерта, не се натоварвайте с тежка информация от книга или филм, преди заспиване, не яжте много храна, поне два часа преди лягане и не пийте алкохол или енергийни напитки поне 5 часа преди сън.


Публикувана

в

от

Етикети: