Кой не би се плашил от летене със самолет

Знаете ли, че най-малко един на всеки шест възрастни има страх от летене, известен също като aviophobia или aerophobia? Смята се, че 35 на сто от всички самолетни екипажи, стюардеси и пилоти, също имат или са имали подобен страх от височини или летене. Ние правим това за един живот, така че не се притеснявайте, ако го направите и вие. Ключът е да го признавате и да поставите под контрол. Проучете и онлайн самолетни билети.

Страхът от летене има много различни компоненти, като много от тях, произтичащи от други страхове като затворени пространства, височини, странни звуци, които седят в застоял въздух, претъпкани пространства, липса на контрол и най-новият страх от тероризъм.

Въздушният транспорт е вторият най-сигурен начин за масов транспорт в света. Това е на второ място по ескалатора и асансьора. Вашите шансове да бъдете въвлечени в произшествие с въздухоплавателно средство са приблизително 1 на 11 милиона. Вашите шансове да бъде убити в автомобилна катастрофа са 1 в 5000. Най-опасната част от вашия полет е устройството до летището.

Всички самолети са проектирани и построени да издържат много повече стрес, отколкото се среща в нормален полет, включително обикновен и необикновен турбуленция. Макар да е вярно, че една силна буря може да навреди на самолета, това е причината полетите да бъдат забавяни или отменяни, или отклонявани, или анулирани поради гръмотевични бури.

  • Неоспорими са и фактите около:

Летища и авиокомпаниите работят усилено, за да върнат загубени позиции

Доклад Airlines събиране $ 36.1B в такси през тази година

Деветдесет и девет процента от нараняванията при турбуленция са от откачени колани или падане на не обезопасен багаж.

Вие имате повече шанс да умрете от храната на борда, отколкото да бъдете жертва на самолетна катастрофа или въвлечени в произшествие в резултат терористична атака.


Публикувана

в

от

Етикети: