Как да премахнете петна от дрехите

Няма две мнения, че петната по дрехите са много отблъскващи, грозни и унищожават представа за вас самите. Ако имате нова туника или рокля или любимата такава е изцапана, непоправимо, не се колебайте да четете по-надолу. Има техники за отстраняване дори на упорити петна. С тях може да върнете вече изцапаната дреха, вдъхвайки й нов живот. Ето как:

Няколко домашни средства се оказват идеални помощници в борбата с петна. Преди това обаче нека помислим – кои са най-честите замърсявания, които остават по материите. За да ви помогне да премахнете петна с лекота, вижте още за:

Кафе и петна от чай: Смесете 100 мл бял оцет с 100 мл вода и напръскайте тази смес върху петното. Разтрийте леко над нея с влажна кърпа и след това, използвайте в разтвора една чаена лъжичка амоняк разреден в една чаша вода. Поставете това над петното. Сами ще видите, че петната от дрехите изчезват за миг.

Дъвка – това може да изглежда повече от трудно, но не е. Просто разтрийте парче лед върху залепената на дънки дреха, така че тя да се втвърди и след това да го изстържете с нож. Нормално използване на количество сапун и вода може да завърши процеса по отстраняване на остатъка.

Олио и грес – всяка форма на животинска мазнина или масло може да оцвети идеалната покривка върху масата. Ако такава мазнина е попаднала и върху новата ви блуза не изпадайте в ужас. Просто сложете една супена лъжица царевично брашно или талк на прах върху района и изчакайте да попие маслото. След като това с четка го и измийте и подсушете с кърпата с добър перилен препарат.

Червено вино – червеното вино може да остави едни от най-силните петна, но може да се преборите и с тях. Това ще стане, ако ползвате една чаена лъжичка сода за хляб! Просто оставете содата над петното за около 20 минути и го натрийте с четката. След това измийте самия плат.


Публикувана

в

от

Етикети: