Как влажността се отразява на Ламиниран паркет

Когато включите над ламинирания борд, всички пресовани дървесни влакна, то много трябва да внимавате с влагата.

Трислоен паркет Вилидж може да представлява трайна пластичната повърхност под краката ви, но е направен предимно от дървесни влакна, а да не забравяме, че дървото е чувствително към влага. Тъй като то има способността да се разширява и свива с колебания във влажността на въздуха, производителите на настилки препоръчват поддържане на относителна влажност в диапазона от 30 на сто до 60 на сто, за да се избегнат пропуски и увиване.

Ефекти на влажността

Има поне 8 причини да поставите ламинат, но преди това трябва да знаете за ефекта и недостатъците.

Когато влажността в помещението надвиши 60 процента, ламинат и неговите дъски се разширяват и тласкат един срещу друг. Това може да причини забележими хребети по шевовете, наречен вендузи или издатини по средата на дъските, наречен коронясване. Когато влажността е под 30%, от друга страна, дъските се свиват и ставите може да се отделят една от друга, оставяйки празнини между тях. Тези движения са неизбежни, но може и да се намали този ефект като се вземат предварителни предпазни мерки по време на инсталацията.

Минимизиране влажността в помещенията

Съществуват поне 10 причини да намалите влажността в помещенията.

Производителите на ламинати настилки препоръчват оставяне на 1/4 инча празнина експанзия около периметъра на пода, за да придава на помещението възможност да се разшири. Това обикновено се получава в диапазона около цокли. В допълнение, дъските трябва да седят в залата за инсталация за два до три дни, преди да бъдат монтирани. По този начин те се аклиматизират към влажността и не търпят големи деформации в бъдеще, след инсталацията. По време на тази аклиматизация е важно да се поддържа нормална стайна температура и влажност. За целта може да включите централната система за въздух, ако има такава.


Публикувана

в

от

Етикети: