Топ туристически атракции в Гърция

Гърция е една от най-популярните туристически дестинации в света. С над шестдесет населени острови, исторически обекти, които обхващат четири хилядолетия, идилични плажове и извисяващите се планини има голямо разнообразие от туристически атракции в Гърция, които могат да се изследват.

Атон

Атон е планински полуостров в Северна Гърция. Полуостровът е най-източната част от Халкидики полуостров. Има 1400 монаси в 20 православни манастири. Атон е автономна държавна под гръцки суверенитет. Влизането в Атон е строго контролирано и входът е разрешен само за мъже.

Мистра

Разположен в близост до древната Спарта. Мистра е като столица на Пелопонес в 14-та и 15-ти век, управлявана от роднини на византийския император. Била населена зона през целият османския период, но е изоставен през 1832 г., оставяйки само спиращи дъха средновековни руини с красив пейзаж.

Линдос

Линдос е средновековно селище на остров Родос. Това място е като мрежа осяна от калдъръмени улички на фона на белите къщи. Над града се издига акропола на Линдос, който предлага невероятна гледка към околните пристанища и бреговата линия.

Дефилето Самария

Дефилето Самария е 16 км. каньон в югозападната част на остров Крит. Ходенето в дефилето Самария е изключително популярно и повече от една четвърт милиона туристи, правят това всяка година. Разходката отнема 4 до 7 часа и преминава през гори от древни кипариси и борове, след това пресича между отвесни скали през планините, за да се появят в Агия Ромели на либийското морето.

Плажът Миртос

Намира се в северозападната част на Кефалония, световно-известен за магическите цветове на водата. Сините и тюркоазени цветове на морето контрастират рязко с ярка бяла гледка, в резултат от мраморни камъчета по плажа.


Публикувана

в

от

Етикети: